smedstorp se

20-årsjubileét!

2015-09-21

 

Den 19e september blev det fest med buller och bång i Smedstorp. Det som firades var att det var 20 år sedan byalaget och bygdegårdsföreningen tog över skötseln av Medborgarhuset.

Elsa som tigersumo

Clownen Jumping Joe med en frivillig

Vid lunch var det full proppat i rutschkanan

  Elsa som tigersumo

 

 Clownen Jumping Joe

 med en frivillig

 Vid lunch var det full

 proppat i rutschkanan

 

Det hela brakade loss klockan tio på förmiddagen, solen sken och det var riktigt härligt! Det blev en mjukstart och vi som var där i tid kunde testa alla saker som erbjöds utan att trängas i köer. Det fanns hoppborg, ansiktsmålning, frisyrfixning, fiskedamm, tipspromenad, segwayåkning, ponnyridning, backstapling, sumobrottning och kaffe-kaka-korv-servering. Efter en timme började folk strömma till och det blev plötsligt omåttligt populärt att fixa håret och få en fjäril målad i ansiktet, köerna började byggas upp. Klockan tolv kom clownen Jumping Joe insjungandes och lyckades trollbinda alla ungarna (och de vuxna) som satt och iakttog tricksen med stora ögon i dryga halvtimman (jag fattar fortfarande inte varifrån den där duvan kom...) Jag tror till och med att de glömde snaska på sitt godis som de hade fiskat upp i fiskedammen.


Solen fortsatte skina, korvar grillades, de som inte hade fått ansiktet målat fick det, och de som hade fått ansiktet målat kunde få det reparerat ifall mat, svett och tårar lyckats sudda ut nå´t. Runt tvåhundra människor var nog samlade på Gröningen när det var som mest, arrangörerna verkade nöjda, och besökarna likaså. Klockan fem minuter i två blev himlen svart och det började tokregna, i partytältet blev det vinstutdelning till tipspromenadvinnarna, och fem minuter senare var festligheterna slut, för att fortsätta fyra timmar senare inne i Medborgarhuset med mat och dans.


Sponsorer för dagen var KEBAB, Smedstorp kök och Smedstorp.se

 

Text och foto: Hanna Barck

 

 

Anna-Karin Edstrand presenterar dagens aktiviteter

 Anna-Karin Edstrand presenterar
 dagens aktiviteter

 

Det fanns sumodräkter till barn

 Det fanns sumodräkter till barn

 

Clownbundna barn

 Clownbundna barn

 

 

Herman i backklättrartagen Förebild - 22 backar Efterbild - 22 backar
Backklättring Herman nära himlen  
 Annakarin hos frisören  Orange is the new black  Klockan tio var det lugnt på Gröningen
 Ponnyridning  Jocke på segway Sumoqueen