smedstorp se

Smedstorps Ridled  

 

Ridleden08a 
Arkiv bild Ledens invigning 2014 

 

I ”Smedstorpsskogen” mellan byn och väg 11 har vi en fin rid led. Den sträcker sig genom en omväxlande och lagom kuperad natur. För att citera Jeanette, vid invigningen 2014.

Helt magiskt vackert, att få komma ut på detta vis är helt fantastiskt. Det känns som att rida in i Nangijala. Så vackert är det. En härlig omväxling mot att rida i ridhuset.

Det är väldigt fint. Gamla fina stengärden, underbart skimrande mossa, glänta med en underbar kvällssol. En upplevelse även för den som inte kommer ridandes på en hästrygg. 

Vill man fika eller bara ta en paus finns en grupp med bord och bänkar en bit upp i backen. Där kan man koppla av och njuta av den underbara naturen under tiden.

Från byn ansluter man till leden vid slutet av Kanalgatan. 
Norr ut kan man rida vidare på Gårdlösaleden förbi grodreservatet på andra sidan väg 11. Uppe vid Listarumsåses naturreservatet blir det stopp för ryttare efter som det inte är tillåtet att rida där. 

Ridleden kom till 2014 parallellt med att idrottsföreningen anlade ett motionsspår för att möjliggöra för byns ryttare att komma ut i naturen utan att fördärva motionsspåret.
Och 2022 i samband med installation av elljus på motionsslingan har ridleden frächats upp och den nya anslutningen från byn iordningställts. 

Tänk på att ”det är förbjudet att rida i anlagda motionsspår enligt kommunens ordnings stadgar paragraf 21”. 

 


 Ridleden01a 
  Arkivbild från invigningen 2014 
 Ridleden02a 
  Som tack till idrotsföreningen för att de fixat en sån fin
  ridled ber vi er att inte rida i motions spåret.
karta 
  Klicka på kartan för störe bild

 

Några bilder på den ny röjda ridleden (september 2022)

 IMG 2484  IMG 2485  IMG 2483
 IMG 2486  IMG 2487  IMG 2489
 IMG 2488  IMG 2482  IMG 2480