smedstorp se

 

Till minne av Kristina Eriksson!

2015-09-05

 

Vår vän och kollega på smedstorp.se som hastigt och alldeles för tidigt gått bort.

 

Kristina lärde jag känna när jag som ny i arbetet med Smedstorps hemsida blev presenterad för henne. Det var Anneli Norén Asker som drog ihop en grupp för att vi skulle arbeta fram en hemsida för vår by. Vi bildade ganska snart en förening, smedstorp.se, och där kom Kristina att ingå i styrelsen tillsammans med mig och några till.

 

Kristina hade ett stort kunnande och lång erfarenhet som fotograf och vi fick ta del av hennes kunskap på ett fantastisk sätt. Kristina var väldigt engagerad och driven och ville att Smedstorp och vår hemsida skulle utvecklas till det bästa. Hon var den som fick fart på oss andra och som snappade upp alla möjliga idéer till artiklar om Smedstorp. Jag har imponerats över hennes förmåga att ta alla tillfällen i akt till bra bilder åt vår hemsida, hon accepterade inget halvdant.

 

Vi har genom åren träffats på våra möten och försökt få med allt som händer i byn på vår hemsida. Jag minns mötena i Kristina och Jochens mysiga kök. Där serverades vi alltid starkt gott kaffe eller te för de som önskade. Riktigt te, gärna Earl Grey och inget blaskigt te i påse, det var inte i Kristinas smak. Kristina bjöd alltid på hembakat, tigerkaka eller kanske "Agnes bullar". Många ämnen har diskuterats där vid köksbordet och det mesta har man sedan kunnat läsa om på smedstorp.se.

 

Fortfarande är det svårt att förstå att Kristina inte finns hos oss längre men vi minns henne genom de bilder hon bidragit med till vår hemsida och by.

 

Text Maria Edstrand Andersson

Foto Håkan Gottberger

 

 

 

 

 

 

Kristina Eriksson

  Kristina Eriksson