smedstorp se

Simskoleavslutning nummer två!

2015-08-11

 

Den 8:e augusti var det dags för simskoleavslutning nummer två på Smedstorpsbadet, och även denna gång á la temat Pirat!

 

Trots otäcka moln som hopade sig på lördagsmorgonen så sprack det upp runt lunchtid och vid ett, då alla minipiraterna tågade in, var det full sol och riktigt varmt. Som ingångslåt sjöng Lars Andersson ”Sjörövarfabbe”, ackompanjerad av musik från ett par högtalare, och efter att barnen gått ett uppvärmningsvarv runt bassängen så blev det stopp på kortsidan vid trampolinen.

 

varvet

   Uppvärmningsvarvet

planka

   Ut påplankan! - skrek piraten

 

Någon hoppade i från trampolinen, nå´n från en plint och se´n plumsade en efter en ner i plurret med eller utan korvar och plattor och fick, efter bästa förmåga, ta sig bort till andra sidan. Alla klarade det, och i yran som följde efteråt så blev det både en ”ballong” och ”karusell”, och naturligtvis den obligatoriska ”skattjakten” där piraten och papegojan lät guldpengar regna ner till havets botten och under de efterföljande fem minuter döks det mer än vad det gjorts sammanlagt under simundervisningens fyra tidigare veckor. Tre stycken lite mer avancerade simmare var med under avslutningen också, och de fick äran att simma, utan korv och platta men, med krans!

 

På avslutningsdagen var det bara sju barn, och under simskoletiden har de varit runt tio. Att det var visst manfall vid avslutningen beror på att vissa av barnen var ”sommargäster” och behövde avsluta simundervisningen nå´n vecka innan. Stor utveckling har skett hos barnen, från att varit lite försiktiga i början på simskolan uppvisade nu samtliga barn stor vattenvana och var mycket komfortabla i vattnet. Detta är naturligtvis till allra största del duktiga simskolefröken Karolinas förtjänst som med tålamod och åter tålamod undervisat de små barnen. Även Cassandra och Dennis skall ha beröm för sin hjälp vid olika märkestagningar i bassängen.

 

Efter dessa rader riktas ett stort tack till alla andra som hjälpt till vid badet i sommar, dvs personalen i kiosken, deltagarna i badsektionen som underhåller och städar, samt kvällsvärdarna som ställer upp vid kvällsöppet. Är nu någon glömd skall även de ha ett tack. Många timmar läggs ned utav ideella krafter, utan dessa timmar hade vi inte haft ett så fint bad och utan ett fint bad hade både simkunnighet och badglädje varit mindre i by och bygd. På söndag den 16 augusti stänger badet, ni som ännu inte bada i bassängen i år har till dess på er. Väl mött i det blå!


Text och bild; Hanna Barck och Jocke Roswall

 

 

 

 

tjystart

 Tjyvstart!

 

pirater

 Piraten, Elsa, Maria, Sonja, simlärarKarolina
 och Lova

 

papegoja

 Tvättäkta pirat och härmpapegoja