smedstorp se

Byavandringen

2015-08-09

 

Den 5 augusti hade en liten skara av stora och små samlats vid medborgarhuset för den årliga byavandringen, i år under sakkunnig ledning av Wiliam. Under vandringen berättade han underhållande historier om de olika personligheterna som bott i en del av husen, likaså om de olika verksamheter som bedrivits i stort set i varje hus i det gamla Smedstorp. Historierna kompletterades av några deltagare som hade sina rötter i Smedstorp.

 

 DSCN8161   DSCN8174

 

En intressant avstickare, lite utanför planerade programmet, blev besöket till det gamla stationshuset vid järnvägen. André och Dina, som tagit stationshuset i sin vård, berättade om sina planer att pietetsfullt försöka återställa huset i till sitt ursprungliga skick, i alla fall utsidan, insidan är bortom räddning. De är intresserade av all information och bilder på huset de kan få, kontakt dem på mobil 073-760 54 71 eller e-post This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Vandringen gick sedan vidare söderut till en bit bortom gamla mejeriet, där de sista byggda husen på 1800-talets ligger. På vägen tillbaka till medborgarhuset för avslutande kaffestund, gjordes ett besök hos Baker i Gamla Bryggeriets fina trädgård.


Det är alltid lika roligt att göra denna vandring, för varje gång får man alltid höra något nytt.

 

Text och Foto Håkan Gotberger

 

DSCN8154

 

DSCN8162

 

DSCN8176