smedstorp se

Vals bort i vägen!

2015-07-24

 

Ja det var verkligen härliga valstoner när Therese och Sture spelade dragspel och tillsammans med Jörgens trumset höll musiken igång på Klingehöj i torsdags kväll. Och folket kom, båd från öst och väst, och i korgarna fanns såväl goda korvar och ostar som läckra drycker av olika styrka och smak. Årets PUUB på Klingehöj, med Berit och Christer Danielsson som värdfolk, blev precis så mysigt som det brukar vara.

 

 PUUB 01  PUUB 06

 

Berit hälsade välkommen och berättade om hur ungdomen förr i tiden – ja på 50-talet alltså – samlades och dansade och roade sig just här på vägen vid Klingehöj och sedan blev det musik. Underbara valser i sommarkvällen. Mycket Taube men även min favorit Afton på Solvik. Flickkören hade ökat ut sin repertoar med Snoddas Flottarkärlek i lagom svänigt tempo. Och alltefter som kvällen led kom det mer skånska tongångar i form av både roliga snapsvisor och annat lite mera fräcka visor.

 

Ja det här med PUUB är verkligen trevligt. Som vanligt träffade jag nya bekanta och lärde känna grannar som bara bor på andra sidan stycket, eller åkern som vi som är ”oinfödda” säger.

 

Stort tack till Berit och Christer, och till Jochen och Roland och alla andra som hjälpt till med bord och stolar.

 

Text Mats Josephson
Foto Håkan Gottberger

 

 

 

 

PUUB 07

 

 

PUUB 03

 

 PUUB 02   PUUB 04   PUUB 05   PUUB 08   PUUB 09