smedstorp se

En ko till kaffet

2015-07-18

 

Anna Lindholm och Mikael Palm öppnade den 18e juli sitt kafé ”En ko till kaffet” på gården Stensberg, där de bor se´n några månader tillbaka. Både Anna och Mikael har ett förflutet på Olof Viktors bland annat och båda har arbetat inom konditori och bageri. Kaféet har öppet fram till den 2a augusti, så det gäller att passa på att gå dit innan det är för sent!

 

På invigningsdagen serverades det rödbetskaka, kanelbulle, kardemummabulle med citron, rawboll, chokladboll, ljuuuuuvlig chokladkaka med grädde, maränger, bondkakor och lite matigare frallor.

 

Allt är ekologiskt i största möjliga mån, och priserna är humana, vilket gör att hela familjen kan gå och fika utan att bli pank. Barnvänligt är det också, med gungor i kohagen, där man också kan sitta och fika om man har lust. Kaféet har plats för många gäster, och ett femtontal bilar, det finns sittplatser både ute i kohagen och inne i svinstallet.

 

På parets facebooksida kan man läsa mer om familjen, mjölkkorna och vad de har för planer framöver. Kommer det väldigt många gäster till kaféet nu i sommar så kanske det kan fortsätta vara öppet även lite längre fram i höst? Man kan ju alltid hoppas....

 

Text & Foto Hanna Barck

 

 

Anna och Mikael

 Anna och Mikael 

 

Kor till kaffet

 Kor till kaffet

         Klicka på en bild och blädra fram och backåt med pilarna.

 En hortensia Fika bland gronsaker och gungande barn Kafeet Rodbetskaka Svinastallet