smedstorp se

Avslutningsfest för simskolan

2015-07-15

 

Det var stämningsfullt värre när simskolan höll sommarens första avslutning. Stämningen var förväntansfull och många hade samlats på Smedstorpsbadet för att bevittna när simkolans elever mottog sina diplom och kransar.

 

Förberedelserna inför festen pågick hela lördagsförmiddagen och hela badanläggningen andades PIRAT-PIRAT-PIRAT-tema.

 

Publik

  Processionen framför publiken

Simlararna

  Simmlärarna

 

Vid lunchtid startade festligheterna med en procession: först kom svenska flaggan och därefter alla som gått i simskolan. Med taktfasta steg till musik av Georg Riedel (Pippi Långstrumps kända låt ”Sjörövar-Fabbe”) paraderade samtliga utklädda till pirater. Sist i kön kom simlärarna och en riktig pirat tillsammans med den livs levande papegojan Rosalinda, som hade en roll i filmen ”Pippi på de sju haven”. Hualigen, det var lite kusligt att sitta på bänken som publik, vad skulle komma härnäst?

 

Alla visade sina konster i vattnet, det hoppades från trampolinen, det döks och tjoades, och de yngsta barnen hoppade försedda med flytkorvar (heter det så?) rakt ner i simfrökens famn. Lite, lite skraja men ändå modiga.

 

När alla kommit i vattnet, slängde Rosalinda ut chokladpengar som barnen dök efter.
Konstigt, en lite kille som tidigare inte riktigt vågat doppa huvudet, dök helt plötsligt ner mot bottnen för att hämta upp sina riksdaler. Kaxigt, tycker jag.
Diplom delades ut till samtliga och alla fick glass och godispåsar från den äkta piratens skattkista.

 

Det hela avslutades med högtidlig utdelning av pilkransar till de som tagit Kandidaten och ekkransar till de som tagit Majistern.

33 till antalet, fördelat på fyra grupper, har hittills deltagit i simskolan, berättar Karolina Tuesson, var är ansvarig simlärare på Smedstorpsbadet.

 

Nu startar simskolan med en ny omgång under fyra veckor. Nästa och sista avslutningen för säsongen bli lördagen den 8 augusti.

Har du en timme eller två över den dagen? Gå ner till badet och upplev en härlig stund tillsammans med duktiga och glada barn!!!

 

Vid pennan: Gun Dymling Faxheden

Bakom kameran: Magnus Alm

 

 

Procession 1

 Nu börjar festen... 

 Procession 2

 Se upp! Här kommer piraterna...

 

Krans 4

 Pilekrans till de som tagit Kandidaten  

 

Krans 5

 Ekkrans till de som tagit Magistern 

 

Klicka på en bild nedan för att få upp de i ett störe fönster, blädra fram och backåt med pilarna. 

 

 Procession 1  Procession 2  Publik  Lotteri
 Uppvisning 1  Uppvisning 2  Samling 1  Samling 3
 Guldkista  Guldpengar  Jakten  Piraten
Diplom 1  Diplom 2   Diplom 3  Elora
 Kransar  Krans 1  Krans 2  Krans 3 
 Krans 4  Krans 5  Krans 6  Krans 7