smedstorp se

SOMMARLOV!

2015-06-23

 

Så var det dags igen. Sexorna var pirriga, de skulle sluta PÅ RIKTIGT, förskoleklassen var pirriga, de skulle uppträda inför en massa människor, tvåorna, treorna, fyrorna och femmorna, ja de var nog också pirriga, men mest för att det var sista da´n på skolan!

 

På morgonen den tolfte juni var det en riktig sommardag, med blå himmel, strålande sol och doftande syréner. Alla skolernas elever samlades på skolan för att sedan gemensamt tåga iväg mot ett fullsatt medborgarhus. Ett digert program stod på schemat, där alla klasserna framförde var sitt nummer; det var sommarvisor, Hasse Andersson-medley, ett Edward Persson-nummer, Heroes med dans!, trombon- och blockflöjtsframträdande, gitarr och sång, en hyllning till (roy och) Roger och många andra nummer. Det hela avslutades med en hejdundrande allsång till tonerna av årets sommarplåga, Guuuuld o grööööna skoooogaaaar!

 

När det var som varmast i lokalen och de roliga uppträdandena tagit slut blev det en kort utdelning av diplom till duktiga majblommeförsäljare, och ett tal av rektorn.

 

Eftersom det var sexornas allra sista dag så fick de ett fint adjö av förskoleklassen, som för ett år se´n välkomnades av sexorna med varsin ros, fick nu återgälda detta med en ny ros och en ”lycka till-variant” av Macarena som de hade tränat in med rörelser.

 

En härlig avslutning med mycket musik och värme (i dubbel bemärkelse)!

 

”Lycka nu till alla ni som börjar sjuan, lycka nu till alla ni som börjar sjuan, iiii To-me-lilla!”


 

Text Hanna Bark

 

 

 

 avslutning i

 Foto Ingrid Ahnelöv

 

avslutning h

Foto Hanna Bark