smedstorp se

Veterankaravan

2015-05-31 

 

JUF, Jordbrukets Ungdoms Förbund, Österlenavdelning, som består av ett fyrtiotal personer anordnade i helgen en veterankaravan som skulle ta sig från Hammenhög till Skåne Tranås, via Smedstorp och Sankt Olof. Halv elva kom de inputtrande mot Leif Handlare, och det var nätt och jämnt att alla fick plats på gatan.

 

 P1040112 


28 ekipage hade anmält sig, men på grund av det dåliga vädret (nio grader, blåsigt och regn i luften) så hoppade några av i sista sekund, och andra hade fått välja bort sitt förstavalsåk till reservåket med hytt. För att få åka med i gänget behövde fordonet vara minst trettio år gammalt, föraren fick lov att vara aningens äldre... Röda Volvotraktorer såg ut att dominera på gatan, tätt följt av män i blåställ, en fin röd traktor från Bolinder-Munktell, en ännu finare grön traktor från samma fabrik, en massa andra traktorer, en Cheva-pickup och några puttriga mopeder, med tidsenliga störtkrukor till såklart.

 

 P1040124   P1040115


Uno Kristiansson, kontaktpersonen för JUF här i Smedstorp, syntes på långt håll i sitt illgula regnställ och verkade ha koll på läget. När karavanen kommit till byn hade mackor gjorts i ordning inne i lanthandeln, partytält med bänkar satts upp och bajamajor kommit på plats. Efter parkering av fordon, visning av cylindrar och slangar för nyfikna bybor och lite snicksnack förare emellan var de VRÅÅÅÅLhungriga och började tugga i sig fikat för att klara nästa etapp mot Sankt Olof.

 

Om du missade depåstoppet den här gången så har du chans att se en del av dem nästa helg, då blir det nämligen mopperace från Baskemölla!

 

Tut tut! /Hanna Barck

 

P1040113

P1040119

P1040120

 P1040123

 

 

 

 

 

Här ska det svängas - åt vänster!

 Här ska det svängas - åt vänster!

 

Cheva-pickupen

 Cheva-pickupen

 

En som trotsat vädret och kör hyttlöst!

 En som trotsat vädret och kör hyttlöst!

 

Uno Kristiansson, klädd i illgult, agerar parkeringsvakt

 Uno Kristiansson, klädd i illgult,

 agerar parkeringsvakt

 

Den finfina gröna!

 Den finfina gröna!

 

 

spacer

JUFare!

 JUFare!

Välförtjänt paus med kaffe o fralla 

 Välförtjänt paus med kaffe o fralla

Text och Foto Hanna Barck