smedstorp se

Valborgsmässoafton 2015

2015-05-01


På eftermiddagen hängde regnet i luften, och se´n föll det.... Min man sa´att vi lika gärna kunde sätta på nå´n film, det skulle inte gå att tända nå´n eld i det blöta riset den här kvällen. Men tji fick han!


Jag tog ett varv med cykeln förbi brasan vid sju, då var det folk där, och majgökar som hummade i buskarna! Jag vände om igen och skakade liv i familjen, som hade börjat förbereda sig för en myskväll med film inne i huset, och drog med dem ut i det alltid lika ruggiga sista-april-vädret.

 

Klockan åtta satte det igång och Lars Andersson invigde kvällen med ett litet tal. Efter det tog Ulla Alm ton och majgökarna brast ut i ett "Vintern rasat ut"! Barnkören, i ledning av Anna-Karin Edstrand, fortsatte underhållningen med fina visor och dikter under kvällen.

 

Det var god uppslutning till brasan, ett par hundra människor från och omkring byn hade kommit och värmde sig både med braseld och korvar som serverades av idrottsföreningen.


Bakom det stora bålet satt ett gäng "kids" med sitt egna, lite tuffare, bål och eldade/grillade korv, marschmallows och knäppte kort med sina mobiler. De ännu lite mindre barnen sprang runt, runt, runt längs vallen som ringar in halva gröningen, och verkade inte se vare sig kören eller elden.

 

Vi fick en fin kväll, och tackar alla som hjälpte till att få fyr på brasan och fixa till underhållningen på plats!

 

 

Text & foto: Hanna Barck

 

 tant var det har

 Tänt var det här

 

Lars inväntar åttaslaget för att inviga kvällen med sitt tal.

 Lars inväntar åttaslaget för att inviga kvällen 

 med sitt tal.

 

 

Ulla Alm tar ton med sin märkliga blåsorgel

   Ulla Alm tar ton med sin märkliga blåsorgel

 

Barnkören sjunger

   Barnkören sjunger
   Etthundratjugoen människor på bild!

 

Ola i kostym    

  Ola bränner upp sin kostym och välkomnar friheten!

Grabbarnas eld

  Den lite tuffare brasan.....