smedstorp se

 

Akutbjällran

2015-04-03

 
Det myllrar av folk utanför och i Lanthandeln när Karin Brunk-Holmqvist är på plats för att signera sin senaste bok ”Akutbjällran” där handlingen utspelar sig just här i Smedstorp.

 

Även jag fick min bok signerad och de gick verkligen åt som smör i solsken. Sjunne
Karins man fick åka hem till Tomelilla och länsa lagret så att böckerna skulle räcka
åt alla.


Karin bodde några år i Smedstorp som barn och jag kände henne redan då som en riktig spelevink och nu har hon ägnat den här boken åt ”sin” gamla by. Det skall bli spännande att läsa den. En hel del av Karins gamla skolkamrater var där och minnet testades (är det Ingvar – ja det stämmer, är det Nils-Arne nja inte riktigt bara Arne)
Ja inte är det lätt att känna igen alla men du får godkänt Karin.

 

Karin har bara i Sverige sålt över en miljon böcker och sedan har hennes böcker sålts i Norge över ½ miljon exemplar och många exemplar i andra länder. Så Karin har efter sin debut 1996 numera blivit en riktigt stor författare och tänk så skönt att träffa henne
lika jordnära som hon alltid har varit – ofta med ett skämt på tungan - stolt dock och det skall hon  vara och vi gläds med henne i sin författargärning och önskar fortsatt Lycka till.

 

2006 blev Karin författare på heltid och efter debutromanen ”Potensgivarna” har hon försett oss med nästan en bok årligen och vi längtar redan efter nästa – Byarna börjar ta slut säger Karin det får kanske bli Skillinge nästa gång.

 

Karin berättade att hennes första diktsamling ”Nära Verkligheten” har getts ut i nyupplaga nu Inbunden med bilder av Hasse Karlsson och den måste jag införskaffa till min bokhylla där jag har alla Karins böcker och de står färgglada och fina som små karameller.

 

Vid Pennan Monika Edstrand

Foto Kristina Eriksson

 

 Akutbjallran03a  Akutbjallran04a

 

 

 

Akutbjallran11a

 

 

Akutbjallran02a

 

 

Akutbjallran05a

 

 

Akutbjallran08a