smedstorp se

 

Invigning på Ellec

2015-04-03

Lördagen den 28 mars var det äntligen dags för Elenor att slå upp portarna för sin salong Ellec utmed Storgatan i Smedstorp. Det bjöds på bubbel, snittar och sötsaker och utanför stod maken vid grillen och serverade korv och bröd. Här var så mycket folk och Elenor var så nöjd med dagen. Många kom och besökte och det var ett hav av blommor i hela salongen.

 

Under vintern har hon med sin man Johan liksom släkt och vänner rivit och renoverat den gamla lanthandeln och så underbart fint det har blivit. Stora fönster ut mot gatan ger ljus åt lokalen som är renoverad i ljusa färger och naturligt material. Den gamla köpdisken står kvar liksom den gamla kassaapparaten. En gammal dörr är omgjord till smyckeshängare och kläderna som hon säljer är upphängda på två grenar i taket. Genomtänkt och som min dotter sa: ”Det känns precis som Elenor”. På toaletten har man under renoveringen knackat fram en vacker tegelvägg och bjälkarna i taket är bevarade i hela lokalen.

 

Det finns en röd tråd genom allt. Förutom att Elenor klipper, permanentar, färgar och gör hårförlängningar så kan man även göra håruppsättningar och få makeupen lagd hos Elenor. Hon brinner lite extra för att pyssla om sina kunder med det där lilla extra som man just gör vid t.ex. bröllop. Ibland är det bara bruden, andra gånger är det både brud och tärnor som kommer för att bli ompysslade. Vissa gånger enbart håruppsättningar och andra gånger allt från hår, makeup och påklädning inför den stora dagen. Allt på samma plats. Så fantastiskt som brud att få hamna i Elenors händer och bara låta sig bli fixad från topp till tå.

 

Elenor har tänkt på allt. Här finns allt från fina smycken till kläder för liten och stor. Kanske kommer man på att man inte har något att ha på sig till festen som man ska på i helgen och då kan man titta inom på Salong Ellec. När man ändå är här så kan man köpa fina gåbortpresenter i form av bl.a. choklad, lakrits och doftljus. Till sig själv kan man köpa hårvårdsprodukter ifrån Amika eller Björk som båda är sulfat och parabenfri. Eller varför inte unna sig en härlig tvål eller handlotion.

 

Ja här finns allt man behöver och passa nu på att titta in här även om ni inte har beställt klipptid för här finns mycket fint att välja på.

Här kan ni läsa mer om Elenor och hennes salong: http://salongellec.se/

 

 

Text: Tina Tengvert
Foto: Kristina Eriksson

 

 

 Ellec09a  Ellec13a

 

 

 

Ellec01a

 

Ellec03a

 

Ellec04a

 

Ellec08a

 

Ellec11a