smedstorp se

 

Smedjan kafé & logi

2015-01-28

 

Äntligen har det öppnat en restaurang inom ”cykelavstånd” till Smedstorp!

 

  Smedjan13a    Smedjan15a 

 

I den gamla smedjan i Östra Ingelstad har Kristina och Johnny Franzén sedan november förra året drivit en liten restaurang med lunch och kaffeservering. Johnny, som tidigare arbetade som matfotograf, testade på kockyrket under några år och trivdes så pass bra att han numera står i köket i Smedjan. Kristina är grafisk designer och arbetar fortfarande med det de dagar då kaféet har stängt och resten av veckan är det hon som serverar och tar hand om kunderna.

 

Torsdag till söndag håller de öppet och har då en huvudrätt, olika varje dag och ett par lättare varianter som köttbullemacka och pannkakor. Är man inte hungrig så kan man passa på att testa deras kaffe (Mäster, från rosteriet Solde i Malmö – rekommenderas!) och hemmagjorda semlor, eller bara ett enkelt havreflarn. All mat och alla bakverk lagas från grunden i köket.

 

I restaurangen finns det plats för trettio personer och alldeles strax kommer de även att ha tre stycken dubbelrum till uthyrning.

 

På Smedjans hemsida kan man se en uppdaterad meny, eftersom det är nya rätter varje vecka och är man sugen på att boka hela lokalen för konferens, så kan man göra det under de dagar då restaurangen är stängd. Kolla in menyn och läs mer på www.smedjankafe.se eller klicka på deras annons på Smedstorps hemsida, så kommer du vidare till menyn.

 

Text Hanna Barck

Foto Kristina Eriksson

 

 

 

Smedjan03a

 

Smedjan06a


Smedjan08a

 

   Smedjan09a  Smedjan10a  Smedjan12a