smedstorp se

 

Succé när julen dansades ut!

2015-01-19

 

För sjätte året i rad dansades julen ut i medborgarhuset under ledning av "festfixar-Leif" (Andersson) som vi nog numera får kalla honom... Therese och Sture spelade dragspel, Jörgen höll takten med trummorna och Marie lyckades vara både sång- och lekledare.

 

Över sextio vuxna och cirka femtio barn hade samlats, och det var nog rekord för det var knappt att det fanns stolar över till "hela havet stormar"! Det blev dans runt granen med alla de vanliga låtarna; "Jungfru kär", "Vi äro musikanter", "Så gå vi runt en enebärabuske", "Räven raskar över isen".... Det var väl fler låtar, eftersom vi höll på i en dryg halvtimme, men efter några varv i den där ringen blir man både yr och trött så jag kommer inte på fler.

 

När barnen hade värmt upp med danserna var det TÄVLINGSDAGS! Potatis i sked, gå på tidningar, springa-stafett-i-fyrtio-nummer-för-stora-kläder, suga ärtor med sugrör, hela familjen, och hela havet stormar bland annat... De flesta barnen var med flera gånger om, och var man inte i det vinnande laget så var det inte hela världen eftersom det fanns pris till alla. Det anordnades en lek till de vuxna också, även om de är aningens mer svårflörtade att få upp till lekgolvet än barnen, och i dag blev det en tvättlina som skulle dras igenom en massa kläder.

 

I halvtid var det dags för fikapaus, och fikapersonalen sprang som skottspolar och såg riktigt nervösa ut när alla började plocka åt sig fikabröd. Så här många hade ingen räknat med! Pepparkakorna försvann i ett nafs, men lussebullar fanns kvar när alla hade suttit i en kvart, och när jag tog påtår så fanns det fortfarande några kvar i korgen så det var bra planerat! Det var lottdragning i pausen också, men den ignorerade jag helt eftersom jag inte fick tag i nå´n lott, de tog slut när jag virvlade runt kring granen.

 

När alla fått i sig kaffe och saft, och barnen började samlas ute på golvet igen så var det dags för några extra lekar, följda av karusellen och raketen, och se´n kom det en rödklädd karl med vitt skägg! Slutet gott, allting gott! (och vilken tur, godispåsarna räckte!) Det var riktigt roligt att det var så många som kom, över hundra personer! Vi håller tummarna för att trenden håller i sig och att det kommer minst lika många nästa år!

 

Text Hanna Barck

Foto Kristina Eriksson

 

 

 

Plundring19a

 

Plundring14a

 

Plundring27a

 

j a bygg o kakel

 

I år sponsras

julgransplundringen

av J.A Bygg & Kakel AB

 

alla bilderna

 

Plundring06a Plundring04a Plundring05a
Plundring02a Plundring07a Plundring08a
Plundring13a Plundring15a Plundring18a
Plundring24a Plundring26a Plundring29a