smedstorp se

 

Lars Yngve – Nils-Ude hos Leif Handlare!

2014-09-22

 

Gomauren, har komma di etesom di vagnar. Har du ligged lange ida?
Hunt e de me di? Ha hidder du for nod?
Det var repliker som man möttes av idag hos Leif handlare. Det var nämligen så att Lars Yngve var där och signerade sin senaste bok; Ko po lanned/Kreatur i storstadsmiljö.

 

Lars Yngve skriver sina böcker på skånska och denna senaste är översatt från skånska till svenska. Han berättar att det är svårt att översätta från skånska till svenska, det roliga liksom försvinner, den är mycket roligare på skånska…
Lars Yngve har den senste tiden varit ute på en lanthandelsturné för att påvisa hur viktig lanthandeln är idag. Och idag var det som sagt Leif Handlares tur i Smedstorp att få besök.

 

  Yngve10a    Yngve08a

 

Nya kunder strömmar in i lanthandeln och Lars Yngve frågar:  
Får de lov o va en håll truten kåla? Ja du hörde rätt! En håll truten kåla. Men det är inte så farligt och otrevligt som det hörs. Lars Yngves Bokförlag heter så. (Hans fru Maria håller upp en uppstoppad trut, därav namnet.) Och kolorna föll kunderna i smaken, med vitt omslagspapper och texten: Håll truten kola.

 

Ännu en kund kommer in i butiken och blir intresserad av att köpa boken. Kunden är dock lite tveksam om han kan förstå skånskan. Ingen fara säger Lars Yngve, dinne e översatt, ni kan ligga slafyttes och lesa om non ente forstår skånska. Det är roligt att kunna glädja folk med en vänlig form av humor. Det blir många glada skratt denna lördag morgon hos Leif Handlare.
 
Och för er som missade detta, får ni en chans till 16/10 då Lars Yngve återkommer på ytterliggare ett besök hos vår trivsamma butik i Smedstorp - Leif Handlare!

 

Text: Annika Edstrand           

Foto Kristina Eriksson

 

 

  Yngve06a   Yngve07a

 

 

 

 

Yngve01a

 

Yngve03a

 

Yngve05a

 

Yngve12a