smedstorp se

 

 

JULFEST I MEDBORGARHUSET LOCKAR FOLK FRÅN NÄR OCH FJÄRRAN

2013-12-13

 

Det är julfest på Medborgarhuset i Smedstorp och över 100 glada pensionärer har hittat hit. Detta är en årlig tradition och lockar många både från byn och grannbyarna. Det började på 90-talet då det var ett gäng som arbetade ihop inom hemtjänsten och de tyckte att det inte fanns tillräckligt med aktiviteter för pensionärerna och sedan har det bara rullat på. För 130kr per person får de både mat och underhållning.

 

 julfest1julfest5

Det är dukat långbord och ett härligt sorl och glada skratt hörs mellan tuggorna. Sill, ägg, leverkorv och kallskuret varvas med öl och snaps. Stämningen är på topp och när alla verkar känna sig nöjda med det kalla så mörkläggs lokalen och in kommer Tomelillas Luciatåg med Julia Wallin i spetsen. Så vackert och stämningsfullt.

 julfest7julfest8

Tomelilla Lucia med Julia Wallin i spetsen

 

Efter luciatåget så serveras den varma maten med bland annat Janssons frestelse, revben, brunkål och prinskorv och till dessert står det Ris à la Malta på menyn. Mer underhållning bjuds det på från dagkören från Stora Köpinge. De har sjungit ihop i sju år och bjuder både på julinspirerat och
allsång.

Eldsjälarna idag är Greta, MajBritt, Inga och Annelie. De har mycket att stå i. De springer in och ut genom köket. De fylls på, värms mat, diskas och allt från luciatåg till övrig underhållning skall klaffa med maten. Men detta är ju busenkelt för damerna som kan detta ut i fingerspetsarna.

De hälsar alla hjärtligt välkomna till nästa år och vill även rekommendera torsdagsluncherna här på Medborgarhuset för pensionärerna. För enbart 40kr per person får man gedigen husmanskost serverad. Alltid lika uppskattat.

Text: Tina Tengvert
Foto: Kristina Eriksson

 

 

 

 

 

julfest2 

 

julfest3

Eldsjälarna idag är Greta, MajBritt, Inga och Annelie.

julfest4

Agne Persson serverar Bengt Lindén en snaps till sillen.

julfest6