smedstorp se

 

Favorit i repris,
Smedstorps IF´s charity run!

2013-06-22

 

I halv storm, och med regnmolnen ibland oroväckande nära, anordnades för andra året i rad "Smedstorp charity run" av idrottsföreningen i byn. I söndags (16/6) mellan nio till tre, så sprang cirka fyrtio spelare och ledare varv efter varv efter varv på idrottsplatsen för att samla in pengar till Barncancerföreningen Södra och till idrottsföreningen. Genom sponsorer som bidragit med antingen 2, 5 eller 10kronor per sprungen kilometer, så sporrades löparna till att springa ett par extra kilometrar innan de stapplade av från banan och kunde ta sig en välförtjänt apelsinklyfta (för att orka fram till kiosktältet några meter längre bort där det serverades korv, hamburgare, varma mackor, kaffe, bulle, saft och chips!). Totalt var det ca 75 sponsorer som bidrog med pengar i form av kilometerpeng eller fast summa, kioskförnödenheter, presentkort, vinster etc.


Förra året sprang klubben in 57´000:-, varav hälften gick till dem själva och hälften till Barncancerföreningen södra, då lyckades spelarna springa totalt 331 kilometer. I år siktade de på 340 kilometer och lyckades komma upp i hela 337 innan tiden gick ut. Totalt sprang löparna in fantastiska 82´900:-! Den spelare som sprang längst, lyckades varva kilometerkonerna och "varvräknaren" 28 gånger!


För alla som inte var med och sprang fanns det redan nämnda serveringstältet, med smattrande väggar, och förra årets hoppborg hade i år utökats med en rutschkanedito som ungarna verkade älska. Fiskdamm med fina priser, ponnyridning, "speed shooting" och den sista stationen som innehöll en blandning av skräckblandad glädje, beroende på om man var "mannen i tunnan" eller den som kastade bollen....


På planen bredvid spelade samtidigt SIFs pojklag serielöst zonspel tillsammans med fem andra klubbar, vilket bidrog till en härlig stämning med mycket liv och rörelse. En imponerande insats av alla inblandade, både spelare, medlemmar, funktionärer och inte minst sponsorer. Vi ser redan fram emot ett välgörenhetslopp "tredje gången gillt" nästa år!

 

 

Text Hanna Barck

Foto Håkan Gottberger

 

IMGP4124

 

IMGP4095

 

IMGP4252

 

 Bildspel med alla bilder

 

{besps}2013/0622-charty-run|width=680|height=550|ctrls=0|{/besps}