smedstorp se

 

Nationaldagsvandringen.

2013-06-09

 

En liten skara entusiaster hade samlats vid mittpunkten i det varma vindstilla vädret på nationaldagens eftermiddag, för att under Per-Åkes ledning vandra längst leden. Skaran utökades då vi passerade Gårdlösa där vi också stannade upp vid platsen för den gamla brydestugan,
Per-Åke berättade att det fanns lite tankar på att eventuellt återskapa stugan.


Vandringen fortsatte vidare i den kompakta grönskan förbi de gamla stenbrotten tills vi kom fram till bivacken intill Högalid, där det blev en rast och grillad korv serverades. En avstickare gjordes, på begäran av undertecknad och Ola, för att se på kanske Sveriges största bokträd, med Per-Åke som vägvisare. Vandringen gick genom svårforcerad oländig terräng, men till sist kom vi fram till det imponerande trädet, som det krävs sju män för att omfamna, jag hade aldrig hittat trädet om inte Per-Åke visat vägen.
När vandringen skulle fortsätta efter rasten, decimerades styrkan rejält, vi blev fyra som fortsatte hela leden runt. Vandringen avslutades hemma hos Ola i den varma sommarkvällen med förfriskningar, bland alla hans fantastiska Bonsaier.

 

Text och bild Håkan Gottberger

 

bild 01


bild 04

 

 

 

{besps}2013/0609-nationaldagsvandrin|width=580|height=460|ctrls=0|{/besps}