smedstorp se

J.A Bygg & Kakel

2013-02-20

 

Smedstorps kanske yngsta företag, inte ens fyllda halvåret, är byggföretaget J.A Bygg & Kakel som drivs av Johan Andersson och hans fru Tina, som hjälper till med bokföringen. De bor, tillsammans med sina två barn Cornelia, 11, och Casper, 6, i byn sedan 2001.

 

Efter avslutad byggutbildning har Johan jobbat med just det han blev utbildad till, nämligen med att kakla, mura, putsa, renovera och bygga till. Med ett litet avbrott på några år då han testade jobbet som däckmontör, för att sedan inse att "murare, bliv vid din slev" var det som gällde. Efter att ha gått en rundtur i huset ser jag att Johan lever som han lär, överallt är det klinkerplattor på golvet, fräscha väggar UTAN gamla skruvhål och UTAN tapeter som har lossat lite grann efter en oförsiktig flytt av byrån (eller är det bara hemma hos mig det är så?) och ett helhetsintryck som känns väldigt fräscht och rustikt.

 

ByggKakel13a

 

Företaget startades i oktober 2012 och innan dess jobbade Johan för ett annat företag men har nu alltså startat eget. Med både egna och kunders kontakter inom el och rörmokeri får han de flesta jobben gjorda. Murningsarbeten, kakling av badrum/kök/tvättstuga, ombyggnationer och renoveringar. För tillfället jobbas det i Vik och Tomelilla, men fler jobb i Smedstorp med omnejd står naturligtvis högt på önskelistan.

 

Jag, Hanna, har bredspacklat en vägg, det var inte speciellt roligt och framförallt rätt så tungt. Jag frågade Johan vad han tyckte mest om att arbeta med. Först försökte han vara diplomatisk och säga att allt är lika roligt, sen kom det fram att det var variationen av alla olika uppdrag som gjorde att han trivdes med sitt jobb. För kundens räkning trodde han att kaklingen var roligast, det är då man ser tydligast resultat, det går relativt snabbt och ofta ser man en markant förändring.

 

Vill man ha hjälp med bygg och kakel så finns det alltså just nu hjälp att tillgå i Smedstorp! Gå in på Johans facebooksida (J.A Bygg & Kakel) och kolla in "före och efter"-bilder från slutförda jobb eller ring 0709-224394 så får du hjälp!

 

Text Hanna Bark

Foto Kristina Eriksson

 

 

 

 

ByggKakel03a

 

 

ByggKakel10a

 

 

ByggKakel11a

 

 

ByggKakel15a