smedstorp se

Utställningar under påsken 2013

2012-02-23

Klicka på bilderna
så öppnas de i ett pop upp fönster

 


 

 

 

Ateljé Måleri Textilt

 

Gunn Ester Sköld Edlom. Måleri, textilt, skulptur.
Mina bilder är personliga upplevelser, uppgörelser och möten med händelser i livet. Färger och former ställs mot varandra. Bilderna växer fram inom mig och i ateljén under en process som oftast tar lång tid. Med nål och tråd i en väv eller med pensel på duk, gestaltas mina bilder. Hela processen är för mig en stor utmaning.

Hela mitt skapande är ett spännande äventyr, som stundom även är smärtsamma. I många hem hänger mina bilder och en hel del utställningar har det blivit, några av dem är jurybedömda.

edlomGunn Ester Sköld Edlom

 


 

 

Galleri Ateljé b

 

 www.ateljeb.se

 

Franco Paglialunga. Konst och design i betong och järn.

Jag växte upp i Orbetello, Italien och vid 19 års ålder startade jag min resa genom Europa. 2006 landade jag i Smedstorp. Under påsk i år 29 Mars – 1 April, ställer jag ut nya golv/bords ljusstakar och takkronor, samt inredningsföremål/konst i järn och betong.

 

 

 

 

Lisa Backman. Broderi

Sedan några år har Lisa Backman fascinerats av det skånska yllebroderiets vilda naiva former och färger. Så till den milda grad att hon gav sig själv uppdraget att utveckla detta hantverk till dagens synsätt och teknik.

Färgstarka kuddar är resultat av detta arbete, som Lisa visar i Ateljé B:s lokaler under påsken 2013.

1-FrancoAtelFranco Pagliunga

 

Lisa-Backmsn

Lisa Backman

 


 

 

 

Galleri Villa Vita

 

www.artliving.se

 

Marie-Louise Sandell. Teckning och målning.

Debuterade på konstrundan 2012 och visar nu såväl tidigare som nya målningar i olja och akryl. Hon inspireras i sitt måleri av den skånska naturen, alla växter, hemmets och filmens värld. Teckning och målning har alltid tillhört hennes stora intressen vid sidan av film och teater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arne Krenzisky foto

Min entusiasm för foto har pågått under en stor del av mitt liv alltifrån lådkameran och pappas Zeiss Ikon 6x6 framtill dagens digitala Nikon. Jag tycker inte att tekniken i kameran bör överskattas utan mer vad situationen inbjuder till och väcker för känslor. En del bilder har jag tagit med en enklare kamera.

Jag inspireras av Photoshops möjligheter för redigering men är dock försiktig med korrigering av bildorginalet vilket inte hindrat en hel del experiment, ett intresse som går tillbaka till analoga perioder i mörkrum.

 

Kaffe med dopp!

På Galleri Villa Vita kan du få kaffe med dopp, småvarmt och hembakat. Och vi har en stor parkeringsplats.

VÄLKOMMEN

Marie-Louise

 Marie-Louise Sandell

 

x-ArneK  Arne Krenzisky

 


 

 

 

Gamla Krukmakeriet

 

Bissan Rigmor Karlsson keramik

visar sin keramik i form av masker, tröjor, doppresenter, vitlökar mm.

Jag har varit verksam sedan 1970-talet och deltagit i många utställningar
i Sverige och utomlands.

Telefon 0414 510 80

Bissanbild Bissan Rigmor Karlsson

 


 

 

Galleri Ekdala

Fyra konstnärer med mycket skiftande bakgrund och uttryckssätt.

 

Birgitta Steen, konstnär, författare, fotograf

Birgitta Steens konst innefattar allt från akryl/oljemålningar, akvareller, installationer till skulpturer. Hon är dessutom författare, fotograf och illustratör till ett tiotal böcker och bor numera på Nordsjælland i Danmark.

"Jag är en historieberättare. Mina bilder berättar om en upplevelse, en dröm eller några tankar jag går omkring med. Genom måleriet befrias jag. Mitt liv är tillägnat konsten. Konsten är mitt liv."

Sedan 1987 har hon undervisat på konstskolor och haft kursverksamhet över hela Europa.

Längtan till ljuset fick henne att flytta till Spanien där hon bodde i fyra år och målade bl.a. den svart/vita serien "1940".

 

Göran, K. E. Hedberg. Bildkonstnär

Jag har arbetat som Fotograf större delen av mitt vuxna liv med egen studio i Stockholm med i huvudsak reklambyråer och företag.

Jag bytte verktyg vid sekelskiftet och ägnar mig nu åt måleri där jag arbetar med olja, akvarell, och blandteknik. Som Fotograf var man tvungen att ta sig till bilderna. Som Målare kommer bilderna till mig.

 

Mickan Sandelin, Konstnär och Pedagog

Mitt måleri - mitt livs äventyr..
Varje dag målar jag. Mitt huvud är fullt av berättelser och iakttagandet av det som sker runt omkring mig. Målandet är ett verktyg för att förstå och bearbeta min omvärld.

Uder många år ville jag inte gärna ställa ut av rädsla för att släppa in någon i denna värld som var min egen. Jag tänker ibland på Evert Taube som i början av sin konstnärsbana lär ha haft en stark motvilja att uppträda och sälja sig för pengar – jag kan verkligen förstå detta...

Vi får väl vara tacksamma för att Evert Taube överkom sin aversion.

 

Tommy Jerhammar, skulpturer i sten

Arbetar med offentliga utsmyckningar, installationer, konstprojekt på skolor och arbetsplatser och med ungdomsgrupper.

Offentliga verk.

– Skulptur Andrum, en "profan dopfunt" i borgholmskalksten och diabas, placerad i Trädgårdsföreningen i Linköping 2010

– Tre skulpturala gestaltningar Fågel, fisk och Mitt-i-mellan i laserskuren plåt placerade på tre gårdar vid demensboendet Solbacken i Motala 2010.

– Ljus- och vattenskulptur Visionärens vinkelben i rostfritt stål. 15 m hög placerad i inloppet till Motala 2003.

 

1-Birgitta-Steen

Birgitta Steen

 

Goran-virvlat-vatten

 Göran, K. E. Hedberg

 

Tommy-J

 Tommy Jerhammar

 


 

Österlens Fotografiska Centrum

 

 

Håkan Gottberger

Digigraphier och fotografier.
Är en fotograf som andas bilder och möter världen med sitt bullrande skratt. Ställer ut minnesbilder, några nedslag i min fotografiska resa från Studio Gullers till Smedstorp. Det osynliga Österlen eller kanske snarare, strövtåg i mitt närområde.

 

2-gottberger         gottberger1

 


 

Lars Kårholm fotografi

Det går inte en dag utan att jag håller på med bilder. Det är som om jag har ett uppdämt bildbehov - jag ser bilder som väntar på att bli tagna överallt. Jag fotograferar bara det jag intuitivt känner för. Jag ser bilden innan jag tar den. Jag vet hur jag vill ha den.

 

 LarsKarholm1       LarsKarholm2

 


 

Jerry Arreström, måleri

Är före detta bagare/konditor. Har även arbetat inom reklambranschen, och som marknadsförare.

Måleri är min favorit hobbysysselsättning. Tidigare fokuserade jag på porträttmåleri, har nu gått vidare med bl.a. surrealism och abstrakt måleri.

Jerry

 


 

 Leif O Pehrson Digigraphier fotografi.
Har under mina många fotouppdragsresor kors å tvärs genom Sverige sett att det sker ständiga omdaningar i vår närmiljö.

Mina bilder på utställningen i påsk handlar om att se, upptäcka och reflektera över det som vi bara går förbi i vardagen. Allt finns ju där av någon anledning. Årets bilder är från ett vittrande slussen i Stockholm och ett vintrigt Österlen 2013.

 

 LeifO-1   LeifO-2

 

 


 

Galleri Gamla Bryggeriet

 

Per Baker konstsmed

Per arbetar med modernt smide i hårda material: järn, mässing, koppar och stål. Varje ting som skapas – en tavla, en skulptur, ett bruksföremål, en möbel – är unikt i sitt slag. Det fångar en känsla som inspirerats av vardagen, ett ögonblick, en tanke, ett möte.

Att låta betraktaren uppfatta hårt material som mjukt och levande är något av Pers signum. Det visar han genom att experimentera med olika tekniker, genom att mixa material, färg och form i sina föremål.

 

1-galleri-baker

 Per Baker

 


 

 

Bollagården


Galleri Orient – Förvandling av en ladugård

Antika byggnadsdelar inredning unika föremål
konsthantverk i trä sten brons keramik o textil

urly-bolla
Urly, bronsspacer

 


 

GyllenGården

 

Karin Ward skulptur

Utbildad vid konstfack i Stockholm. Hon arbetar bl.a. i metall, trä och glas.  Har bl.a. varit verksam i Egypten och Frankrike. För några år sedan flyttade hon till Skåne och har nu sin fasta punkt i Borrby på Österlen. På utställningen visas helt nya verk som visar Karins speciella förmåga att forma och utsmycka, oavsett material.
Karin har tidigare ställt ut bl.a. i Kairo, Paris, Nice, Washington, Prag, Stockholm och många andra orter runt om i Sverige.


Jan Inge Hall skulptur

Under tidigt 1970-tal började Jan Inge fördjupa sig i skulptur och måleri, och har fortsatt på den vägen sedan dess. Det har genom åren resulterat i både utställningar och offentliga utsmyckningar.

Jan Inge har haft utställningar och gjort utsmyckningar på Sigtunastiftelsen, Sigtuna, Universitetssjukhuset Örebro, Örebro universitets konsthall, Hagakyrkan, Nikolai kyrka,
med flera. På Gyllengården visar vi bl.a. hans vackra skåp med bilder och reliefer.

 

Möbeldesign från Österlen

Den tredje delen av Gyllengårdens "vårkollektion" 2013 är den exklusiva möbelserien Alexi från Design&Hantverk i Grevlunda.

Möblerna förenar funktion med en stram men lekfullt framhävd form. I serien ingår bokhyllor, tidskriftsställ, CD-hylla, CD-skåp och musikmöbler. Visningskollektionen är gjord i massiv stavlimmad björk med dekorinslag i mörkt rött. Tillsammans med kunden skräddarsys lösningar utifrån storlek och funktion. Träslag och dekorfärger kan variera allt efter kundens önskemål.

 

Servering

På GyllenGården kan du även avnjuta en god smörgås och fika i genuin Skånegårdsmiljö. På gården finns en designbutik med kläder och ting som förgyller tillvaron.

För mera information gå till vår hemsida www.gyllengarden.com.

 

 

Gylleng

 Karin Ward

 

Gylleng-Hylla

 Alexi, möbeldesign

 


 

 

 

Galleri Garage


Anette Tryding

Mitt måleri är både föreställande och abstrakt. Människor har oftast varit det centrala i mina målningar och teckningar men på senare år har jag experimenterat alltmer med färgstarka färger och abstrakta former.

Fler bilder, http://anettetryding.blogspot.se/

 

 

Anette-Tryding

 

spacer

 

 

 


 

 

Galleri Gårdlösa

 

 
Göran Eriksson, självlärd konstnär som jobbar i Acryl och blandteknik. Har målat 15 år. Detta är första utställningen. De 20 utställda målningarna är en blandning från olika år - vissa nya andra äldre.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.