smedstorp se

 

 

Bättre vara ute på hal is och ha det glatt,
än gå i lera och sörja...

2013-01-28

 

{besps}2013/0128-isbanan{/besps}

 

Smedstorps idrottsförening har under några kalla januarikvällar varit ute och skottat och spolat banan vid utomhusbadet och under den sista helgen i januari var isen finfin. Familjer ifrån både Borrby, Lunnarp, Löderup, Tommarp och Smedstorp befann sig på isen denna söndag. Stora som små gled, stapplade, körde köttbullen och gjorde fräsiga stopp med skrillorna så att det sprutade is! De mindre barnen, mellan fyra och fem år, imponerade stort med att hålla balansen och ta sig fram på isen trots att det för många är första säsongen med skridskor.

När fötterna blivit stelfrusna och rumpan fått sin beskärda del av nedslag var det dags för paus med den obligatoriska varma chokladen med mackor, bullar och apelsiner. Bänkar för ombyte och soptunna för fikaskräp finns, men för långväga, lite yngre, skridskobesökare men bökiga overaller och fulla blåsor hade det utan tvekan uppskattats med en toalett av något slag!

Om man vill kvällsåka på isen så är den upplyst ända till klockan åtta, efter det är det spolarnas tur att gå på och göra i ordning isen inför nästkommande dag. Banan är väldigt populär och det är roligt att så många har hittat hit från grannbyarna! Nu verkar det dock som om det kalla vädret slagit om och att helgens minusgrader var de sista på ett tag. Vi får väl hoppas att det hinner bli kallt igen så att barnen kan få njuta av lite utomhusaktiviteter under sportlovsveckan som kommer framöver.

 

Text Hanna Bark

Foto Kristina Eriksson