smedstorp se

Josefin Baker PÅ PUUBarnas 6-årsjubileum

2011-07-10

 

PUUB är en synnerligen typisk Smedstorpsk tilldragelse. Det innebär att man träffas hos någon av byborna och ”bedriver Pub”, men med den skillnaden från vanlig pub, att man har med sig eget öl eller vad man nu vill dricka. Eventuellt bjuds det på nötter och chips, men det viktiga är att träffas och prata. Gärna om hur trevligt det är att träffas och prata just här i Smedstorp. 

 

Och vem kan ha hittat på något ett så trevligt och ett så enkelt sätt att träffa sina grannar? Jo naturligtvis Gun och Evald Dymling/Faxheden, eller Gunvald som de för det mesta kallas. Byns mesta idésprutare. 

 

Nu är det sex år sedan Gunvald hittade på det här med PUUB och därför var det helt naturligt att 2011 års första PUUB hölls på bryggan hos Gun och Evald. Som vanligt satt vi där och småpratade. Många bekanta ansikten, men varje gång är det någon ny person man inte träffat tidigare. Precis som det var tänkt, eller som Gun och Evald tänkt sig det hela, när de kom på idén för sex år sedan. 

 

Tack Gun och Evald för att ni finns till och för att ni har så många tokiga idéer. Julgran och julmarknad, Picknick jazz, Långfredagskonstutställarkalas, Bankrån och kritritning för barnen mm. Vi smedstorpsbor ser fram emot vad ni kommer att hitta på härnäst. Jo förresten. Hur går det med höghuset vid stationen? Där man kan bo och bara ta hissen ner till perrongen och för att ta tåget till Kastrup eller gå och handla hos Eva-Lena. 

 

Tackar och undrar Mats Josephson 
Foto Kristina Erksson

 

 Puub01a

 

 

 

 

 

Puub02a