smedstorp se


Nya Ljud i Svinstian  

2007-03-05

tjustorps hobbybod

   

I slutet på december öppnade den nya hobbyboden i Tjustorp. Det är Susanne Björk som tillsammans med sin sambo Jan Svensson driver verksamheten i en del av gården som ligger söder om Smedstorps by. Efter många timmars arbete har det fd grisstallet förvandlats till en ljus, rymlig och handikappanpassad butik.

Susanne har friår från sin tjänst som personlig assistent. Hon har alltid tyckt om att pyssla och varför inte ta friåret som en möjlighet att satsa på en av sina drömmar. Porslinsmålning, ljusstöpning och collage är bara en del av de hobbies som Susanne sysslat med. Det som hon ägnar sig mest åt för tillfället är scrapbooking. I höstas gick hon en kurs i Kritianstad för att lära sig mer om just detta. Scrapbooking kommer från USA och innebär att du dekorerar dina fotoalbum. Man monterar fotona på färgade och mönstrade papper, skriver dokumentation om bilderna och dekorerar sidorna.

I samband med att familjen var på semester i Danmark föddes idén till butiken. Där på Lalandia kunde man stöpa ljus och Susanne tänkte att detta skulle kunna fungera här hemma också. Inspirationen sprudlade och slutresultatet blev en hobbybod där du kan köpa hobbymaterial, scrapbooking och presenter. Här kan du också stöpa ljus eller lära dig mer i pysselhörnen som alltid står redo. Inspirationskvällar i scrapbooking och smycketillverkning är inbokade och för den som vill stöpa ljus är det bara att höra av sig.

Så hittar du hit:
Vägen mellan Smedstorp och Hammenhög. Vid fyrkorset i Tjustorp sväng höger och följ skyltning.
Hobbyboden är öppen måndag, tisdag, torsdag och fredag 10-18. Onsdagar 14-20 och lördagar 10-14.
Telefon/fax: 0414-51499

Text och Bild Maria Edstrand Andersson