smedstorp se


Smedstorps 5:or Tvåa i Regionfinalen!

2007-03-15

Smedstorpslaget Mikaela, Andre och Anton

Under hösten 2006 kvalificerade sig Smedstorps skolas klass 5 till den legendariska tävlingen Vi i Femman.I dagens regionfinal mötte de Malmöregionens- och Blekinges bästa femmor.

Det räckte inte riktigt ända fram. Mikaela, André och Anton föll på målsnöret. Efter en mycket jämn finaltävling avgjordes det hela på sista frågan i "stegen". Där valde Smedstorp fyrapoängsnivån men gick bet på frågan och Järnåkra skolan från Lund tog hem segern. Vi gratulerar till en mycket fin insats och är stolta över de duktiga eleverna från Smedstorp.

GRATTIS SMEDSTORP
till regionfinalen i Vi i Femman!
2007-03-13
Grattis och stående ovationer till Smedstorps skolas klass fem, som gått vidare i Vi i Femman. Något som André, Mikaela eller Anton inte trodde de skulle nå. På en fråga direkt efter segern sa de: "Det trodde vi inte". Eleverna som svarade på frågorna var André Christiansen, Mikaela von Bornstedt och Anton Kristiansson. Klassen lärare heter Ingrid Ahnelöv.
Det var först vid snabbfrågornas andra avdelning som Smedstorps eleverna ryckte ifrån, fram till dess var de helt jämnt. Så kom Stegen och Smedstorp valde fråga 4, räkna upp våra fem sinnen. Båstadklassen valde däremot fråga 5. Smedstorp svarade rätt på sin nivå medan Båstad föll på strecket och svarade hornhinnan istället för näthinnan. Segern för klass fem i Smedstorp var ett faktum! Grattis, grattis säger vi från Tomelilla kommun!!

Hanseric Jonsgården
Näringslivschef och Pressansvarig
Tomelilla Kommun

Klassens resor till Kristianstad har sponsrats av arbetslaget på Smedstorps skola, Smedstorps Snickerier, Knut Edstrands Byggnads AB, Kiviks Taxi AB
samt Tomelilla kommun.