smedstorp se

Minneslunden har blivit ljusare

2006-12-01


Kyrkliga syföreningen har donerat en ljuslykta till minneslunden vid Smedstorps kyrka.
Det har länge funnits önskemål om en ljuslykta till just minneslunden så därför vände sig medlemmarna i syföreningen genom kyrkoherde Ylva Persson till Per Baker, konstsmed bosatt och verksam i Smedstorp, med förfrågan om att skapa en lykta som skulle passa i minneslundens miljö. 


Söndagen den 29 oktober, en vecka före Allhelgonahelgen, invigdes lyktan vid en liten ceremoni utförd av kyrkoherde Ylva Persson där syföreningens medlemmar, Kyrkorådets ordförande, anställda i församlingen samt konstnären och bybor var representerade. 


Per Baker är mycket nöjd med resultatet av sitt arbete och de som hittills har sett och använt lyktan uttrycker också sin uppskattning. Vid själva formgivningen inspirerades Per Baker av minnelundens och kyrkans utformning och platsens stämning. Hänsyn fick också tas till att det skulle vara enkelt att ställa in och tända ett ljus samtidigt som det inte skulle få påverka själva designen. 


Förhoppningen är att lyktan kommer att användas flitigt under året och inte bara i samband med Allhelgonhelgen. Och så här i adventstider hoppas vi att det finns många anledningar att tända ett ljus för att lysa upp decembermörkret.  

 

 

 

bakers ljuslykta