smedstorp se

Julmarknad

2006-12-12 

 

Det var ljuvliga dofter av grillad korv och nyhuggen gran som mötte besökaren vid ankomsten till Ohlssons lada förra helgen. Väl innanför förstukvisten var det inte svårt att få den rätta julstämningen. Till välkända jultoner från dragspelet kunde man slå sig ner vid de julpyntade långborden och dricka kaffe eller glögg och låta sig väl smaka av kaffebröd och pepparkakor. 


Fjorton utställare fanns på plats och av dessa kom hälften från trakten kring Smedstorp och de andra kom från närliggande kommuner, bl a Sjöbo och Ystad. Till försäljning fanns vackra unika silversmycken, halmarbeten, små handmålade tavlor med julmotiv där ingen var den andra lik, vackert handmålade porslinsfigurer samt textil-, trä-och smidesarbeten. 


Underbart goda spettekakor från Löderup och härligt kryddade prinskorvar och leverpastej till julbordet av struts kunde man också finna. 


Jörgen och Camilla är nöjda med årets julmarknad och tackar alla besökare. De konstaterar dock att det trots det höga besökarantalet på nästan 500 personer, var det ändå något färre än förra året. Detta kan bero på att det blir en adventssöndag mindre i år då julafton infaller på 4e advent. Julmarknaderna fördelar sig då på 3 helger i stället för normalt 4. Jörgen och Camilla funderar redan över julmarknaden år 2007 och säger att den troligtvis kommer att infalla 8-9 december och vi är glada att Smedstorps egen julmarknad nu har blivit tradition!