smedstorp se

Smedstorps skola  

2022-12-11

skolan 1

skolan 2

Smedstorps skola byggdes år 1952 och har drygt 120 elever. Skolan har 70 års jubileum i år då 2022. Det går förskoleklass till klass 6 men även lug som står för lilla undervisningsgruppen för dom som har det lite svårare. I samma byggnad finns det 2 förskoleavdelningar och ett bibliotek med världens snällaste bibliotekarie som heter Lena och hon hjälper alla och bjuder ofta på fika. Alla barnen trivs och får snabbt hjälp när dom behöver eftersom vi är så få i varje klass. Lärarna är snälla och är kreativa och gör så vi tänker positivt. Vi har en stor skolgård där det finns cyklar och massa andra saker vi kan använda på rasten och alla är aktiva på rasten och snälla. Vi har tre våningar, källaren där det finns musiksal, bildsal och två kök. På mellanvåningen finns fyra klassrum, en matsal där vi har två kvinnliga kockar som heter Martina och Maria och här är intervjun med dom. 
 
-Varför jobbar ni just på smedstorps skola och vad är det bästa med att jobba i smedstorp? undrar Pixie Stålhammar.
-Jag och Martina Sarvik jobbar i Smedstorp för att chefen har bestämt det och det som är kul med det är att alla barnen är så snälla och härliga, svarar Maria Nilsson i köket. 
 
Frågor till Rektor Gunilla:
 -Vad fick dig att börja på smedstorps skola och vad e det bästa med att vara rektor här? frågar My Håkansson. 
 -Jag sökte till att jobba som rektor på både Smedstorp och Onslunda men även Tryde Friskola och jag fick jobbet när jag sökte till Onslunda och Smedstorp. Det bästa med att vara rektor här är att det är trevligt och alla känner alla, svarade Gunilla Djerf.
 
Frågor till lärare Hanna:
 -Brukar du vara i Smedstorp annars när du inte är på jobbet och vad gör du nu då? frågar My Håkansson
 -Nä jag brukar inte vara här i Smedstorp men om jag skulle göra något så skulle det vara att jag tar med mina barn och går till lekplatsen eller tomteskogen, sa Hanna Andersson-Sandén.

skolan 3

 

skolan 4 skolan 5
skolan 6 skolan 8