smedstorp se

spacer

 

 Utställningar under påsken 2016

2016-03-07

Klicka på bilderna så öppnas de i ett pop upp fönster.
Där inget annat anges är det konstnären som är fotograf.

 

<<< Konst i Smedstorp


 

 

Galleri Ateljé B 

Franco Paglialunga

 

Vardagsrummet – en konceptuell brutaldesignutställning

I fjol lanserade formgivaren Franco Paglialunga begreppet brutaldesign och nu bygger han en helhetsmiljö där föremålen samspelar till ett vardagsrum som stimulerar tanken att det alltid finns utvecklingsmöjligheter. Utställningen är konceptuell och för att ge besökare den överblick som krävs tar galleriet emot ett mindre antal personer åt gången.

 

Brutaldesign definieras i ett manifest och består alltid till någon del av återbruksmaterial och redovisar, åtminstone i en detalj, ursprunget. Den genererar aldrig två eller flera identiska produkter och bryter ständigt mot det förväntade.

 

Liksom tidigare arbetar Franco främst med betong och järn, men integrerar även annat som kommer i hans väg. Många objekt och möbler passar för både inom- och utomhusbruk.

 

Varmt välkomna!

 

www.ateljeb.se


 

atelje b

 Franco Paglialunga    

 

ATELJE VILLA VITAE!

Marie-Louise Sandell

 

Jag visar mina målningar med motiv från europeiska miljöer på Villa Vitae galleri och B&B. Jag inspireras av minnen och erfarenheter, dels från skånska miljöer och dels från mina resor i Europa, främst Rὓgen och Provence.

 

Vintern 2015 deltog jag i Frankrikes största utställning för svensk konst, Savoureusement Suédois, i Nice. Hösten 2015 ställde jag ut på Helsingborgs konstförening, i Helsingör deltog jag i Konst på Kryss, och på  hÖsterlenSalongen, Österlen.

 

Jag har en masterutbildning samt en bachelorexamen i rörliga bilder vid Köpenhamns universitet. Jag är även utbildad dramapedagog. För femte året i rad ställer jag ut i Smedstorp och visar mina målningar på Villa Vitae, galleri och B&B. Bland dessa kan nämnas Olof i Nedan, Wintertime och Stepparen.
 
Målningarna visas på Villa Vitae, galleri och B&B under påskveckan.
Där finns även kaffeservering och hemlagad soppa med bröd.
 
www.villavitae.se 
070-2153319
E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

villavite

 Marie-Louise Sandell

Galleri Galler i Banken i Smedstorp 

Hans-Göran Eriksson

 

Påsken 2016 presenterar Galleri Galler i Banken konstnären Hans-Göran Eriksson, som finns på plats i galleriet under påskdagarna.
Hans-Göran drivs av en vision att konsten tillhör alla, inte bara en estetisk elit.
Hans konst har inslag av modern grafisk design och han använder ofta bilder, bokstäver och texter som appliceras på duk. Denna konstart kallas Mixed Media Collage och tekniken har inslag av modern grafisk design. Hans-Göran jobbar med olja, akryl, penslar och skrapor och ibland använder han olika material (Gesso) för att bygga upp strukturer på duken. Genom att experimentera sig fram har han utvecklat den abstrakta delen i sitt målande.
Hans-Göran Eriksson har blivit mycket väl mottagen utomlands och han har genomfört flera utställningar i Europa. Dessa utställningar har skapat ett stort intresse kring hans konst och stora delar av Hans-Görans produktion säljs till företag, privata köpare och samlare världen över.


Galler i Banken i Smedstorp
Torggatan 2
273 98 Smedstorp
0414-510 07, 0708-910 500

E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

 

 

banken hans goran ranelid

Hans-Göran Eriksson

   

Galleri Garage

Anette Tryding 

 

Anette Tryding  har målat i hela sitta liv. Oftast är det människor som  varit det centrala i hennes alster, men på senare år har hon experimenterat alltmer med färgstarka toner och abstrakta former.


Vad som inspirerar? Allt inspirerar, menar Anette. Det kan exempelvis vara ett musikstycke, människors konversationer, litteratur eller rörelser i tiden. Det bästa knepet för att hitta inspiration är att ha ett öppet sinne och bara börja med det du ska. Det är det fria flödet i skapandet som är viktigt  – att ställa sig framför duken och låta det komma av sig självt, säger hon.


Anette utbildar sig för närvarande till bildpedagog vid Malmö Högskola och vikarierar som bildlärare i Vellinge Kommun.  Vid sidan av det stora konstintresset har Anette en lång yrkesmässig karriär inom PR och kommunikation. Hon är utbildad marknadsekonom och har en fil.kand. i medie-och kommunikationsvetenskap från Lunds universitet.


I år ställer Anette ut ca 15 akrylmålningar i olika format på Galleri Garage. Varmt välkommen, och låt dig inspireras!


http://anettetryding.blogspot.se/

 

 

 

 

 

garget anette tryding

 Anette Tryding       

Gamla Bryggeriet

Per Baker konstsmed


Per arbetar med modernt smide i hårda material: järn, mässing, koppar och stål. Varje ting som skapas ¬ en tavla, en skulptur, ett bruksföremål, en möbel ¬ är unikt i sitt slag.

 

Det fångar en känsla som inspirerats av vardagen, ett ögonblick, en tanke, ett möte. Att låta betraktaren uppfatta hårt material som mjukt och levande är något av Pers signum. Det visar han genom att experimentera med olika tekniker, genom att mixa material, färg och form i sina föremål.

 

www.gamlabryggeriet.com

 

 

IMG 6135

 Per Baker         

 

Gamla Krukmakeriet

 

Bissan Rigmor Karlsson

 

Välkommen till det Gamla Krukmakeriet i Smedstorp.
(före detta Göranssons krukmakeri 1879-1929).

 

Hör bor och verkar jag, Bissan Rigmor Karlsson sedan 2002. Under påsken visar jag min keramik i form av tröjor, bröd, vitlökar, babydressar och masker mm. Allt av lera. Jag har arbetat som keramiker sedan 70-talet och har deltagit i ett flertal utställningar.

Bland annat

- Röhsska museet Göteborg,

- Malmö konsthall,

- Kulturhuset Stockholm,

- Artfair Borlänge,

- Nordingrå Skelleffteå

m.fl.

 

Telefon: 0414-510 80

Mobil:0768 64 04 36

E-post This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Ingegerd Amler 

Gästutställate hos Gamla Krukmakeriet. 

 

Ingegerd Amler är textilkonstnär verksam sedan 1977.

Hennes signum är att ta tillvara de vackra material som finns i naturen, och använda den hantverkskunskap som funnits i generationer.

 

Bland Ingegerd Amlers verk märks stickade koftor av mjuk lammull från Roslagen. Ullen är kardad, spunnen och stickad för hand. Ingegerd ställer också ut trasmattor, traditionellt vävda men med en alldeles speciell inspiration från naturen. Mycket omtyckta är också hennes pärlvirkade smycken.

 

Läs mer på www.sydesign.nu 

 

krukmakeriet

 Bissan Rigmor Karlsson     

 

 

krukmakeriet amler

 Ingegerd Amler                 Foto Sofia Karlsson

 

 

Hökarns Antik & Konst

Lars Öhman

 

Lars Öhman ställer ut egna bilder och bjuder dessutom på New Orleans musik under långfredagen. 

 

 

 

 

mem006

 Lars Öhman                 

 

 

ÖFC Magasinet

Österlens Fotografi Centrum, ett fotogalleri i vardande.

 

Håkan Gottberger

Digigraphier fotografier

 

Västra Hamnen med Turning Torso, Bo 01, omväxlande arkitektur är kanske Malmös mest fotograferade stadsdel. En utmaning att försöka fånga formspråket.  Det har  lockat och retat mig i drygt 2 års tid tills snön kom nu i januari, då såg jag stramheten, speglingarna. Samtliga bilder är tagna under den perioden, 8 januari till 4 februari.

 

I Västra Hamnen finns även en närhet till naturen genom havet och stranden, Ribban kort kallad. Där får naturens krafter härja fritt under vinterhalvåret, tång kastas upp, sand försvinner. Här har jag funnit andra motiv vid mina morgonpromenader, strandfynd från ett hav som kan vara grymt eller mjukt formgivande.

 

Bakgrund: Fotograf, utbildad på Konstfack.

Bosatt: I Smedstorp sedan 2008.

 

www.gottberger.se

www.facebook.com/hakan.gottberger

https://www.facebook.com/Konst-i-Smedstorp

 

 

 

 

Jan Vertsberg

Fotomontage som rör sig i berättelsernas och sagornas marker.

 

Född 1958 i Stockholm, bor sedan 1981 i Rönås.
Utbildad målar-konstnär med flera utställningar bakom mig.
Bla, Vårsalongen Liljevalchs, Galleri Rochad Sthlm, Galleri Jean Camijon Paris, Sjöbo konsthall.
Under senare delen av 90-talet tog musikskapandet helt över med bla, två skivsläpp. Samt beställnings verk till Modern dans och reklamfilmer. Måleriet och musiken har alltid funnits sida vid sida och för mig är det i princip samma process.


Det handlar om komposition och rytm, och det tycker jag gäller för fotokonsten jag nu arbetar med också. Sedan 10-15 år är det kameran som blivit mitt verktyg, men fotograf vill jag inte kalla mig.

 

Jag använder kameran som ett slags fångstredskap, samlar in bilder som jag sedan i datorn sätter ihop med andra bilder. Där i skapar jag mina fantasivärldar som är små berättelser, sagor, eller scener ur en film kanske man kan säga. Fotomontage kallas tekniken, där man klipper,klistrar, skapar ljus och stämningar genom att måla med digitala penslar mm.

 

 

Peder Björkegren

Kamerabilder* / Landskapsbilder


Uppvuxen på Skånska västkusten ( Malmö ,Hälsingborg) bor och verkar i Stockholm . Deltidsboende på Österlen (1973-2001 på Hagestad mellersta skola och sedan 2012 Hedvigsdals gamla skola). 

 

 

Har på heltid arbetat som fotograf sedan 1966 , med uppdrag och egna projekt , som resulterat i  drygt trettiotalet separatutställningar och en mängd samlingsutställningar med en eller flera med utställare , många på just Österlen.

 

Har tilldelats stipendier från Sveriges bildkonstnärsnämnd, åtta gånger (mellan 1975-98).

Mitt eget sätt att arbeta är: Att  med kameran som penna och med den svartvita bildens alla gråtoner öka dramatiken och förtydliga stundens känsla.

Inte alltid 100% sant, men icke desto mindre 100%.

Dimman är inte alltid så tät som det ser ut på bild …. ibland tätare.


*Fotografen Henry B Goodvin (1878-1931)kallade sina egna bilder för kamerabilder för att förtydliga den bildmässiga skillnaden mellan den sk piktorialismen han representerade och vad han kallade registrerande fotografi.


www.pederbjorkegren.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ofc hakan spegling

 Håkan Gottberger 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ofc jan inline

 Jan Vertsberg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ofc peder alle

 Peder Björkegren

 

 

Norrvalla 

www.norrvalla.se

Alex Widell 

tatuering & måleri

 

Alex Widell är 22 år, född och uppvuxen i Nyköping men bor och arbetar sedan ett par år tillbaka som tatuerare i Norrköping. Att teckna och måla i olika tekniker har alltid varit ett stort intresse.

 

Det är tredje gången Alex ställer ut på Konst i Smedstorp.

 

På utställningen visas bilder på tatuerade motiv samt målningar av tatueringsinspirerade motiv.

 

Instagram & FB: alexwidelltattoo
E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

 

Aset

 

Aset (Jesper) är 25 år och uppvuxen i Lund men numera bosatt i Norrköping och studerar medieproduktion.

 

Med rötter i graffiti har han under en senare tid gått under namnet Aset. Under de senare åren har han ägnat sig åt allt mer målande av karaktärer och djur med sin personliga touch från graffitin. Det är första gången Aset ställer ut på Konst i Smedstorp.


På utställningen kommer det visas mestadels målningar av karaktärer och djur.

 

 

Instagram: Aset_one
E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

norrvalla alex widell kungakrona

 Alex Widell            

 

 

norrvalla aset serious

 Aset              

 

 

 

 

 

BLÅ GÅRDEN Österlen

 

Konst, bilder målade i olika tekniker, skulpturer, änglar och textilt samsas med
designade möbler i trä. Dörrar och fönster och övriga snickerier tillverkar vi efter Era
önskemål.

 

Varmt Välkommen till oss på Blå Gården

GunnEster Sköld Edlom & Ulf Sköld

 
www.blagardenosterlen.se
E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bla Garden

 Gunn Ester och Ulf Sköld Edlom 
 Foto Ulf Sköld

Läs även om

Påsk på Gyllengården

 

På Gyllengården ställer Håkan Blomkvist, ÖSKG medlem 21

Påsk på Gyllengården >>>