smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

BARNTEATER
Mamma Mu

2022-01-26

Lördagebn de 2 April kl. 15:00 blir det barnteater i medborgarhuset.  

 Mammamu 

Mamma Mu bland Kråkor och Tigrar” är en dramatisering av några av berättelserna ur boken Mamma Mu och Kråkan, skriven av Jujja och Tomas Wieslander.

 

Café Seniora Covid paus

2022-01-13

På grund av ökad smittspridning pausar vi Café Seniora tills vidare. Vi återkommer när det blir möjligt.

/Kerstin & Ingrid

 

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb sept-okt 2021

2021-11-04
Nr: 283, 137, 230, 76, 182, 10, 298, 121, 178, 219, 231, 37, 300, 290, 30, 87, 39, 235, 140, 291, 143, 262, 157, 89, 203, 116, 108, 206.

/Kontrollanten

 

Uppdaterade sidor

2021-10-06

Sidorna Byalaget och Idrotsföreningen

är uppdaterade.

 

Loppisprylar mottages

2021-08-31 

Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen: Tar vi emot prylar OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

Så var det åter dax. Julmarknad!

2021-11-29

 

Man skulle kunna tro att intresset för den falnat då den fick ställas in i fjol pga coronarestriktionerna. Den började trevande men allteftersom mörkret föll ökade folkmängden. Det fanns även ett lätt regn som föll men tack vare ett antal eldsjälar kunde försäljarna samt besökarna skula under de uppspända presenningar som fanns till skydd.

 

Det fanns julbockar och pyssel till salu. Årskurs sex i Smedstorp skola sålde kakor och kransar samt granris. Hjärtebarnsfonden sålde lotter och Smedstorp IF bemannade grillen. Kristers gamla gröna traktor puttrade runt och visade Smedstorp by night.

 

Det var kallt, men det fanns ändå värme. Är det glöggen som värmer eller gemenskapen? Det kan vara en kombination. Plötsligt är det något som brummar, det är glöggökarna som unisont stämmer upp i en julmelodi. Efter avslutat framträdande kopplar någon, Jörgen?, in sig på högtalarsystemet och nu pumpas det ut svängiga danser. Det är räven som överraskar grisen med mera och barnen, samt vissa vuxna, formar snabbt en ring runt granen och dansar in julen.

 

Då smiter det in en välbekant fyr i sammanhanget och deltar i dansen. -Tomten, tomten, ordet sprids snabbt och vissa barn stirrar gapande på den röde gestalten. Är det skräck eller förtjusning i deras blickar, ibland känner jag mig osäker på vilket det är. Det kan även det vara en kombination. Efter utdelande av gottor är de flesta barn sugna på att komma hem och öppna påsen så festen klingar av i takt med att regnet ökar. Ett par sista besökare hjälper klass sex att bli av med de sista kakorna och sedan är årets julmarknad över.

 

Ett stort tack till alla som även i år gjorde denna sammankomst möjlig, särskilt tack till Ewald och Gun som är spindlarna i nätet år efter år.

 

Sist men inte minst önskas alla en god december, må julstjärnor och lyktor lysa, glöm inte reflexen när ni går ut, och har ni inte vaccinerat er än så gör det!

 

/Joakim Roswall

 

glogg 2 vangn

 

 

 

 

 

 

granen

 

 

 

glogg 1