smedstorp se

Nyslipat golv i Medborgarhuset

2020-06-02

 
Flitens lampa lyser i Smedstorps Medborgarhus, lokalens golvyta är tömd på stolar och bord och här befinner sig nu Mats och Nit från Snårestads Parkettsnickeri som kämpar på med att återge golvet sin fina ursprungsyta. Huset, som är byggt 1910 har använts flitigt under åren och vi är många som tagit en svängom och bidragit till golvets slitage. Byalaget bestämde att nu var det dags att prioritera golvets kondition, skulle det satsas på nytt eller gick det att slipa? Man kontaktade Mats, som har 38 års erfarenhet i branschen, och han konstaterade att det gick att slipa ännu en gång. Så, en måndagsmorgon dök de upp, med bilen full av maskiner, slippapper, säckar, lack, roller och allehanda verktyg. De fick kämpa och slipa hårt för att få bort alla fula och djupa märken, som är en nackdel med ett riktigt gille (förutom huvudvärken dagen efter…)

 

IMG 4532


Golvet, som är långbrädad ekparkett har nu slipats ner och gamla märken, fläckar och flisor är som bortblåsta, det har lackats två gånger och resultatet är fantastiskt! Nästa gång får det bytas ut, för detta var sista gången det gick att slipa den väl indansade parketten, konstaterade Mats.


Nu är det bara att vänta ut Convid-19 sen kan man boka och ställa till fest, glöm bara inte solglasögonen för det nylackade golvet kommer skina som sola i Karlstad!


Text & bild: Nina Edstrand

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 4533

 

 

 

 

 

 

 IMG 4522  IMG 4523
 IMG 4526 IMG 4528 
 IMG 4530  IMG 4531