smedstorp se

Glitter, glamour och stämningen på topp

2020-01-04

 

Nyårsafton och ett fullbokat Medborgarhus, det glittrar på de dukade borden av silverserpentiner och stjärnor, än en gång har Byalaget ställt till nyårsfest och det var många som nappade på att komma till dukat bord. 

 

Dagarna innan nyårsafton trixades och fixades det i Medborgarhuset, dags att ställa iordning bord och stolar, de vita dukarna rullades ut och porslinet fick en extra omgång av putstrasan, som vanligt dök det upp en skara trogna medhjälpare och det gick undan med servettvikning, dukning och bordsplacering.  Att duka till nyårsfest har blivit tradition för Byalaget och i år var det extra populärt för biljetterna tog slut, fullbokat redan i mitten av december, ja vill man ha roligt får man vara på hugget!  

 

   dukning    annakarin   


Så kom då den stora kvällen, Medborgarhuset var upplyst av marschaller och ljuset såg inbjudande ut, innanför dörrarna hängde silvriga ballonger och i entrén stod Ann-Karin, byalagets egen festfixare, och välkomnade gästerna. Ja det var bara att leta upp sin plats och sätta sig tillrätta bland uppklädda herrar med fluga, damer i glittriga fodral och en skara sockersöta barn som fått lite extra lockar kvällen till ära. 

 

  skagen  mat  desert  


Det serverades en trerättersmiddag från ”Röken By Sonesson” med start av en god ”toast Skagen”, som man utan problem kunde ta två snapsar till. I köket var det full rulle, men med två rutinerade personer som Ella och Bo på plats kunde inget gå fel, detta är ju en lokal de känner utan och innan så det skulle allt komma ut vattenkannor, kaffe, tårta och ”nattamad” till alla i tid. Huvudrätten serverades, ytterfilé, ugnsrostade grönsaker, potatisgratäng och en smarrig gräddsås, ja vad kan man mer begära…en lille en! Det skålades och snapsvisorna avlöste varandra, inte klokt vilka sångfåglar det fanns i lokalen, en fröjd för örat. Kaffekokarna gick varma i köket och det var dags för den yngre generationen att sälja lotter, 5 kronor styck och prisbordet bestod av allt från sötsaker, handdukar, lyktor till underställ, skänkta av både privatpersoner och företag, ett stort TACK till er alla! Lotterna tog slut och det var inte alla som drog på smilbanden, ”Jag hann inte köpa någon lott innan de tog slut” hörde man från ett håll, nej det blir väl till att köpa fler lottringar nästa år så alla har chans att knalla hem, glada i hågen med en chokladtomte under armen. Efterrätten serverades, en chokladfondant med hallonsås som la sig som bomull runt hjärtat, det är nog allt som krävs för att göra en rundkindad skåning varm inombords... och en liten konjak. 


Chims orkester drog igång kaffevisan och alla stämde in ända från tårna, det var nästan så taket lyfte, kanske tur det sitter solpaneler på och håller det på plats. Ja nu skulle maten skakas ner, dansen drog igång! Chims orkester, som består av Ole och Roger, hade inga problem att få upp de gladlynta gästerna på dansgolvet, men så har de ju spelat tillsammans i 33 år och vet vad publiken vill ha. Bugg, foxtrot, en maska gick på strumpbyxan, någons tå blev blå, en liten kyss på kinden i smyg och ett och annat felsteg här och där, men vad gör väl det, det är fest och alla är på sitt bästa humör, i dansens virvlar syntes självaste Borgmästaren svänga runt med en vacker kvinna i sina armar. 


Tårta och kaffe ställdes fram och orolig för att tappat några hekto var det bara att hugga in på godsakerna. Klockan närmade sig midnatt och det var dags att ta på kappan, ge sig ut, med ett välfyllt champagneglas i handen för att njuta av fyrverkerier och välkomna 2020. Än en gång har de lyckats, kvällen blev fantastisk! 
 
Smedstorps Byalag & Bygdegårdsförening vill ge ett stort TACK till alla som hjälpt till på något vis, alla sponsorer och till alla gäster som valde att komma och fira in det nya året med oss, hoppas vi ses igen!

 

Text & Foto: Nina Edstrand

 

 

 

 

 

 

 

 

raket

 

 

 

 

kandelaber

 

 

 

 

dans chims

 

 

 

    fest2   barn    

 

 

    lotter    lott vinster    

 

 

    lottning    tarta