smedstorp se

Mera öppet med meröppet!

2019-08-22

 

Den sextonde augusti var det dags för invigning av det nyrenoverade biblioteket i Smedstorp. Det var inte bara nyrenoverat, delvis nya lokaler, utan också förändring av öppettiderna.


Inför invigningen lockades det med livemusik, fika och specialdesignade tygkassar till de första hundra besökarna som kom, och som det kom! Vädret var alldeles lagom, ballongerna fladdrade och det var en någon uppspelt skara av både gamla och unga som förväntansfulla försökte titta in genom den nya entrén. Ingen släpptes in! 


Först skulle Lena Edwall, vår egna proffsbibliotekarie, berätta lite om renoveringen och det nya meröppet-systemet, se´n spädde Hannes Alm ytterligare på invigningsstämningen genom att, mycket stilfullt, spela “Star wars”temat på trumpet, kompad av Elin Wrede från Kulturskolan. Sedan gick allt i en rasande fart eftersom alla ville in på samma gång. Direkt efter bandklippning så blev det bulle, trängsel i korridoren, tygkasse, kaffe, mer kö (var det till fikat eller nya passerkortet?), in och titta på nya lokalerna, stanna och lyssna på musiken, kanske gunga lite i takt lite avslappnat vid någon av bokhyllorna?,tjyvkolla på den gigantiska toaletten, hamna i korridorträngseln igen, och se´n ut! 

 

Inne i de superfräscha lokalerna spelade Ekdala Hot Four svängig jazz, och vid borden och i soffan hade folk slagit sig ner med fika och njöt. Datasystemet för registrering av de nya lånekortet blev överhettat och meröppetanvändarna fick snällt stå kvar i kön och vänta. 

 

Det nya systemet med passerkort betyder att låntagare över arton år, med registrerat kort, kan ta sig in i och ut ur lokalen från klockan åtta på morgonen ända fram till klockan nio på kvällen, varje dag! Sicken lyx! Det finns dessutom en fin projektor i lokalen, och det är flera planerade filmvisningar på gång i höst. I höstprogrammet finns dessutom ett antal specialinbjudna föreläsare från bygden som kommer att underhålla byborna med intressanta föredrag om både hönor och bin. Är du en av dem som absolut inte vill veta av nymodigheter så kommer biblioteket hålla öppet, med serviceminded bemanning, alldeles som vanligt. 

 

Vi ses på bibblan!
Hanna

 

Text, foto och filmning; Hanna Barck

 

 

 invigning

  Lena hälsar alla välkomna till invigningen

 

band klipps

  Band klipps!

 fika 

  Gott fika avnjutes bäst vid ett bord

  tycker Loic och Viggo

 program 

  Höstens program

 lycklig 

  Lycklig tygkasseägare, och meröppetanvändare!

 tygkassen 

  Den efterlängtade tygkassen

  I BEGRÄNSAD UPPLAGA

 

 Ekdala Hot Four