Än slank den hit och än slank den dit…

2011-01-10

 

Då ett par dagar med plusgrader skapat blask och glashala vägar var det dags för tack och farväl av julen. Granen skall plundras, tomten packa sin säck för färden till Tomteland och julen slutligen dansas ut. På nyslipat och dito lackat golv i Medborgarhuset stod den lysande granen och tronade i mitten, till synes ovetande om sitt öde. Barn med spring i benen, föräldrar med småttingar eller vantar, utebyxor, mössor, halsdukar och jackor i fyllda famnar, far- och morföräldrar med minnen av åtskilliga julgransplundringar - alla var de förväntansfulla inför dansen. Jörgen, Sture och Therese fyller salen med musik, som inledningsvis saknar julprägel, men ger god stämning. 

 

Marie anträder scenen och de tultande, springande, hoppsa stegande energifyllda barnen samlas kring det ännu inte barrande trädet. Dansen skall börja. Lekarna igångsättas. De som får fart på skratten och kämparglöden. Småtelningarna får hjälp av mamma, pågarna och töserna kämpar för allt vad tygen håller och halkiga sockar klarar. Priser delas ut, möjliggjorda av Smedstorps Kök, Färs och Frosta samt Sparbanken Syd. De och många frivilliga krafter har gjort julgransplundringen till vad den är. En gammal tradition som här överförs till en ny generation. 

 

De icke dansanta, såväl som de törstande som rasat sig varma får påfyllning av kaffe, saft och kakor. En julig doft stiger upp från kaffeserveringen. Därfrån slinker än det ena än det andra lätt ner. Gott. Mycket gott tänker de mumsande medans nyårs-löftena tycks dansas ut även de.

 

Julgrans04a  Julgrans08a
Såväl lite äldre barn som småtelningar med mammor, dans, leker och håller igång 

 

Vad som inte spelas denna dag är ”Se det snöar, se det snöar det var väl roligt hurra”. Men den vintervisan är nog tabu i Smedstorp - en vinter som denna.

 

Text Moca Odesjö

Foto Kristina Eriksson

 

 

 

 

Julgrans05a

  Jörgen, Sture och Therese fyller salen med

  musik

 

Julgrans06a 

  Dansen runt granen har börjat

 

Julgrans07a

  Kaffe saft och kakor i pausen

 

 

 

  


Aktiviteter / Kalender


 

Måndagar

Stick-kontakt på Biblioteket

2023-02-14

Kom och sticka på biblioteket i Smedstorp, varje måndag kl 17.00. Det finns garn och stickor. 
Virkare  och brodöser är också Välkomna till en trevlig stund på vårt fina bibliotek. 
/Agneta Sassersson

Boule

2023-20-04

Måndagen den 24/4 börjar årets Boule säsång. 

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intresserade är välkomna att delta. Medtag egen fika/kaffekorg.

 

Torsdagar

Loppisprylar mottages 

2022-06-15

Loppisprylar mottages Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen. Det går också bra att när som helst sätta saker i lastbilskåpet på baksidan av brandstationen
OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 


Information, alla dagar året runt. 

SIF samlar burkar Och flaskor

2022-06-15

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. 

Tack på förhand SIF!  

 

Bli medlem i föreningen smedstorp.se

Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454


Arkiverade nyheter 2022 och framåt >>>

Arkiverade nyheter äldre >>>


  

Vår Facebook sida

Administratör Hanna Bark

Om inte sidan visas nedan klicka på länken "Öppna sidan på Facebook" nedan, du kan se och blädra utan att logga in. Om du inte har Facebook, neka kakorna och kryssa ner/stäng fönstret "Anslut med..." så kan du se och skrolla på sidan ändå. Bara strunta i att logga in. 
   Öppna sidan på Facebook >>>