UPP ELLER NER, HÄR ELLER DÄR

2011-07-18 

 

Var är vi någonstans? Hur ser vi på det som sker? Allvarliga frågor, som kan framföras med humorns glimt i ögat. För frågan är vilka mungipor vi vill ha – uppåtgående eller nedåtgående? I föreställningen ”Bland skrattgropar och surpuppor” framförd och skriven av Jenny Wåhlander är det förmågan att uppskatta det lilla som står i centrum. Med sina tankar formulerade i ord och ton fick Jenny och musikerna Peter Tikkanen, Fredrik Landh och Clas Olofsson med sig publiken i den svängiga rytmiska kavalkaden om att sätta det lilla och positiva under lupp. Skratten var många och uppskattningen av de musikaliska inslagen var påtaglig. Publiken var här och nu, och leendena visade på en uppåtgående trend.

 

Jenny13a

 

Jenny Wåhlanders föreställning är svaret på hennes dröm om att få varva stå-upp framträdande med musik och att ha eget material tonsatt. ”Det är lyxigt att få jobba med proffsmusiker. Möjligheten att förverkliga de egna idéerna blir större, deras kunskap har varit en förutsättning. Flexibiliteten finns ju då musikerna kan spela precis allt. ” Då arbetet med att aktivera andras smilgropar inte är aktuellt, arbetar Jenny med barnteater, skriver på en ungdomsbok ”Sommarkollo”, som är en omarbetning av radioföljetongen med samma namn. Och mer finns – en hel del ligger i byrålådan redo att plockas fram då turnerandet med föreställningen är över. Jenny har, trots att hon inte själv spelar något instrument, som man säger många strängar på sin lyra. Som nästan alla inom kultursektorn så är hon säsongsarbetare och varje årstid fylls med olika jobb. Framträdanden på sommaren och skrivande om vintern.


Det öppna vidsträckta landskapet runt GyllenGården fascinerade söndagens gästframträdare, som kom norrifrån. De böljande sädesfälten, till synes oändliga vidderna och högsommarblomstren i sin allra ståtligaste prakt. Dessa oslagbara vyer ger kanske mersmak och då får vi se Jenny Wåhlander med musiker på scenen i GyllenGården, Smedstorp nästa år igen.

 

Text Moca Odesjö,
Foto Kristina Eriksson

'

 

 

Jenny14a

 

 

Jenny07a

 

Jenny06a

 

Jenny05a

 

Jenny02a

 

 

 

  


Aktiviteter / Kalender


 

Måndagar

Stick-kontakt på Biblioteket

2023-02-14

Kom och sticka på biblioteket i Smedstorp, varje måndag kl 17.00. Det finns garn och stickor. 
Virkare  och brodöser är också Välkomna till en trevlig stund på vårt fina bibliotek. 
/Agneta Sassersson

Boule

2023-20-04

Måndagen den 24/4 börjar årets Boule säsång. 

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intresserade är välkomna att delta. Medtag egen fika/kaffekorg.

 

Torsdagar

Loppisprylar mottages 

2022-06-15

Loppisprylar mottages Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen. Det går också bra att när som helst sätta saker i lastbilskåpet på baksidan av brandstationen
OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 


Information, alla dagar året runt. 

SIF samlar burkar Och flaskor

2022-06-15

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. 

Tack på förhand SIF!  

 

Bli medlem i föreningen smedstorp.se

Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454


Arkiverade nyheter 2022 och framåt >>>

Arkiverade nyheter äldre >>>


  

Vår Facebook sida

Administratör Hanna Bark

Om inte sidan visas nedan klicka på länken "Öppna sidan på Facebook" nedan, du kan se och blädra utan att logga in. Om du inte har Facebook, neka kakorna och kryssa ner/stäng fönstret "Anslut med..." så kan du se och skrolla på sidan ändå. Bara strunta i att logga in. 
   Öppna sidan på Facebook >>>