Smedstorps skola  

2022-12-11

skolan 1

skolan 2

Smedstorps skola byggdes år 1952 och har drygt 120 elever. Skolan har 70 års jubileum i år då 2022. Det går förskoleklass till klass 6 men även lug som står för lilla undervisningsgruppen för dom som har det lite svårare. I samma byggnad finns det 2 förskoleavdelningar och ett bibliotek med världens snällaste bibliotekarie som heter Lena och hon hjälper alla och bjuder ofta på fika. Alla barnen trivs och får snabbt hjälp när dom behöver eftersom vi är så få i varje klass. Lärarna är snälla och är kreativa och gör så vi tänker positivt. Vi har en stor skolgård där det finns cyklar och massa andra saker vi kan använda på rasten och alla är aktiva på rasten och snälla. Vi har tre våningar, källaren där det finns musiksal, bildsal och två kök. På mellanvåningen finns fyra klassrum, en matsal där vi har två kvinnliga kockar som heter Martina och Maria och här är intervjun med dom. 
 
-Varför jobbar ni just på smedstorps skola och vad är det bästa med att jobba i smedstorp? undrar Pixie Stålhammar.
-Jag och Martina Sarvik jobbar i Smedstorp för att chefen har bestämt det och det som är kul med det är att alla barnen är så snälla och härliga, svarar Maria Nilsson i köket. 
 
Frågor till Rektor Gunilla:
 -Vad fick dig att börja på smedstorps skola och vad e det bästa med att vara rektor här? frågar My Håkansson. 
 -Jag sökte till att jobba som rektor på både Smedstorp och Onslunda men även Tryde Friskola och jag fick jobbet när jag sökte till Onslunda och Smedstorp. Det bästa med att vara rektor här är att det är trevligt och alla känner alla, svarade Gunilla Djerf.
 
Frågor till lärare Hanna:
 -Brukar du vara i Smedstorp annars när du inte är på jobbet och vad gör du nu då? frågar My Håkansson
 -Nä jag brukar inte vara här i Smedstorp men om jag skulle göra något så skulle det vara att jag tar med mina barn och går till lekplatsen eller tomteskogen, sa Hanna Andersson-Sandén.

skolan 3

 

skolan 4 skolan 5
skolan 6 skolan 8

 


 

  


Aktiviteter / Kalender


 

Måndagar

Stick-kontakt på Biblioteket

2023-02-14

Kom och sticka på biblioteket i Smedstorp, varje måndag kl 17.00. Det finns garn och stickor. 
Virkare  och brodöser är också Välkomna till en trevlig stund på vårt fina bibliotek. 
/Agneta Sassersson

Boule

2023-20-04

Måndagen den 24/4 börjar årets Boule säsång. 

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intresserade är välkomna att delta. Medtag egen fika/kaffekorg.

 

Torsdagar

Loppisprylar mottages 

2022-06-15

Loppisprylar mottages Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen. Det går också bra att när som helst sätta saker i lastbilskåpet på baksidan av brandstationen
OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 


Information, alla dagar året runt. 

SIF samlar burkar Och flaskor

2022-06-15

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. 

Tack på förhand SIF!  

 

Bli medlem i föreningen smedstorp.se

Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454


Arkiverade nyheter 2022 och framåt >>>

Arkiverade nyheter äldre >>>


  

Vår Facebook sida

Administratör Hanna Bark

Om inte sidan visas nedan klicka på länken "Öppna sidan på Facebook" nedan, du kan se och blädra utan att logga in. Om du inte har Facebook, neka kakorna och kryssa ner/stäng fönstret "Anslut med..." så kan du se och skrolla på sidan ändå. Bara strunta i att logga in. 
   Öppna sidan på Facebook >>>