Fika för livet  

2022-03-28

SPF Vitsippan månadsmöte

 

Den 16 mars hade  SPF Vitsippan månadsmöte på Medborgarhuset i Smedstorp. 

31 personer hade mött upp. Ordförande Berit Danielsson hälsade alla välkomna att lyssna på dagens föreläsare Kostekonomen Peggy Dicksdotter Hermansson, som även är utbildad kock.

 

peggy

 

Föreläsningens  titel var " Fika för livet"  Vi fick lära oss att det var skorstenfejarna i Stockholm som började använda ordet Fika. Vilket numera används i hela vårt avlånga land. Peggy pratade om Mat och Hälsa för 65+-are. Viktigt att maten vi äter är god och näringsriktig och att vi njuter av maten. Då vi uppnår pensionsåldern behöver vi mer proteiner och fett. Bra proteiner är fågel och fisk. och olika fröer. Vår muskelmassa börjar bli mindre. Många känner av att de tappar stabilitet och att balansen blir sämre. Rekommendationer är att gå varje dag ca 30 minuter. Träna 2 ggr /vecka så att man får upp flåset och träna balans och styrka.Viktigt är att dricka vatten 1 1/2 -2 liter per dygn,  äta 6 mål mat per dag.  Frukt och fika är också måltider. Vi blev bjudna  på små provportioner av goda näringsriktiga mellanmål. Ett stort tack och en stor eloge till Peggy Dicksdotter Hermansson för den inspirerande och humoristiska föreläsningen.

 

peggy tack

Ordförande Berit Danielsson avtackade Peggy Dicksdotter Hermansson med en blomma.

 

Övrig mötes information


- Berit Danielsson informerade om att bla Tomelilla kommun är i behov av människor som vill ställa upp som God Man. Det går bra att ringa och anmäla sig hos kommunen, vilket även gäller om man har möjlighet att ta emot flyktingar från Ukraina. 

- Den 24 mars kl:14:00  börjar vi med promenader, med eller utan hjälpmedel. Promenaderna utgår från Medborgarhuser i Smedstorp. Ann Christin Nilsson och Berit Danielsson blir ledare. 

- Kerstin Olsson meddelade att Café Seniora startar igen den 22 mars kl 13.30  på Medborgarhuset. Tack Greta Valfridsson för kaffe och underbara kakor. 

- Nästa månadsmöte blir den 6 april då det blir modevisning från  Seniorshopen.

 

Text Maja Theander Lindberg

Foto Bo Runnberg


 

  


Aktiviteter / Kalender


 

Måndagar

Stick-kontakt på Biblioteket

2023-02-14

Kom och sticka på biblioteket i Smedstorp, varje måndag kl 17.00. Det finns garn och stickor. 
Virkare  och brodöser är också Välkomna till en trevlig stund på vårt fina bibliotek. 
/Agneta Sassersson

Boule

2023-20-04

Måndagen den 24/4 börjar årets Boule säsång. 

Måndagar kl. 14.00 – 16.00 spelas det Boul på Frans Lindbergs väg. Der är SPF Vitsippan och HjärtLung som håller i det men alla intresserade är välkomna att delta. Medtag egen fika/kaffekorg.

 

Torsdagar

Loppisprylar mottages 

2022-06-15

Loppisprylar mottages Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen. Det går också bra att när som helst sätta saker i lastbilskåpet på baksidan av brandstationen
OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 


Information, alla dagar året runt. 

SIF samlar burkar Och flaskor

2022-06-15

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. 

Tack på förhand SIF!  

 

Bli medlem i föreningen smedstorp.se

Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454


Arkiverade nyheter 2022 och framåt >>>

Arkiverade nyheter äldre >>>


  

Vår Facebook sida

Administratör Hanna Bark

Om inte sidan visas nedan klicka på länken "Öppna sidan på Facebook" nedan, du kan se och blädra utan att logga in. Om du inte har Facebook, neka kakorna och kryssa ner/stäng fönstret "Anslut med..." så kan du se och skrolla på sidan ändå. Bara strunta i att logga in. 
   Öppna sidan på Facebook >>>