smedstorp se

JAZZ STÖR TORNFALKAR?

2011-07-04

Hallå! 

 

Jag är tornfalk. Det är jag som sitter längst till vänster på bilden. Det är bara några veckor sedan jag kläcktes här i holken. Egentligen är vi fyra syskon, men min storebror stack iväg just när han som bor här på gården kom med sin kamera och skulle fotograferas oss. 

 

Nu är det så att jag har hört att det skall bli jazz här på lördag. Jag vet inte riktigt vad jazz är för någonting, men det lär låta. Det är han med kameran och några till som skall spela och så kommer det folk hit och äter och dricker och lyssnar och kanske dansar dom också. 

 

Man kan undra hur det blir för oss här uppe i holken. Kommer man att kunna sova? Kommer det stå folk nedanför och glo på oss? Kommer mamma och pappa att våga flyga hit med sina smaskiga sorkar som dom brukar bjuda på? 

 

Men det ordnar sig säkert. Pappa och mamma, som har bott i den här holken i fyra år, säger att han med kameran är hygglig. Han och hans granne rensar holken varje år och i år har vi det extra mysigt för dom la in lite hundhår åt oss. Från den där stora hunden som brukar lufsa förbi och som inte märker att vi sitter och kikar. 

'

Ja vi har det fint här på Ekdala i Gårdlösa. Den 4 juli varje år säger pappa och mamma att det är dags att flaxa upp på logtaket. Lite läskigt är det, men spännande att pröva vingarna och så har man fin utsikt. 

 

Men jag undrar i alla fall över det där med jazz. Kan det verkligen vara något för oss tornfalkar?

 

/Berättat för Mats Josephson, han med kameran

 

 

 

 

 

 

tornfalk