smedstorp se

Grisfest-Marknad-Loppis 
2022  

2022-05-18

IMG 5836
Grisfest

IMG 5866
Marknads stånd


IMG 5861
Marknads godis

IMG 5877
Sockervadd

IMG 5839
Tivoli

IMG 5840

IMG 5879
  

Grisfest

Grisfesten i Smedstorp var den 30 juni 2022.
Grisfesten är bredvid den gamla brandstationen i Smedstorp.
Där är ett stort tält som alla gästerna sitter och äter i.
I det här tältet är det även ett band som spelar musik, i år var det Nya Stup.

Det kom ca 350 stycken till grisfesten.
Grisfesten arrangeras av Brandkårens Kamratförening och Smedstorps IF.

Maten som serverades var grillad gris med potatissallad och grönsaker. Det var Strömbecks Gårdsslakt och Chark som gjorde maten.

På grisfesten säljs det lotter, kaffe och kakor. Vid rätt nummer på lotten så fick vinnaren välja valfri vinst från ett bord med många fina priser som lokala företagare sponsrat.

Smedstorps marknad

Marknaden har funnits i 139 år och har 140 års jubileum nästa år.

Smedstorps marknad har haft uppehåll 2020 och 2021 eftersom att det har varit corona och har därför tappat lite knallar. Men i år var där ca:35 st knallar.

Det såldes allt möjligt precis som det brukar göra på marknader. Leksaker, halsband, kläder, hattar, sockervadd, bär, munkar, langos och marknadsgodis.

Marknaden hade även ett litet tivoli med karuseller, studsmattor och hoppborg. Jag och mina vänner saknade karusellen Miami. Det är roligt att det finns en mysig liten marknad i vår lilla by.

Loppisen

När det är marknad så håller loppisen öppet mellan 15 och 17 i medborgarhuset och på brandstationen. Det är många som kommer och vill köpa loppisprylar. I år var det ungefär 30 försäljare.

Det var även många andra som hjälpte till med loppisen på olika sätt, bland annat med att sätta upp och plocka ner marknadsstånd. Det är också mycket arbete med att rensa bland loppis prylarna både innan och efter loppisen.

När klockan var 15 så stod besökarna i kö för att snabbt komma fram och köpa loppisprylar. Det är bra att många vill komma och titta på och köpa begagnade loppissaker.

Det var en väldigt varm marknadsdag med massa roliga stånd och karuseller.

Text:Lova 
Bilder:Lova