smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb nov. dec. 

2021-01-06

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb nov. dec. 2020

Nr: 67, 72, 293, 292, 18, 139, 247, 16, 32, 67, 72, 293, 292, 18, 139, 247, 16, 32, 153, 188, 83, 208, 138, 263, 202, 273, 172, 299, 210. 
/Kontrollanten

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Påminnelse från Byalaget

2020-05-15

Ditt stöd behövs❤️för endast 200kr/år blir du medlem i Smedstorps byalag & bygdegårdsförening, en förening som driver Medborgarhuset, brinner för att genomföra årets fina traditioner som Julgransplundring, Valborgsfirande, Midsommarfirande, Smedstorp lyser, Lucia,

Nyårsfest mm...betala in på

bankgiro: 5978-3910.

Tack ❤️ /Byalaget

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

Simskoleavslutning nummer två!

2015-08-11

 

Den 8:e augusti var det dags för simskoleavslutning nummer två på Smedstorpsbadet, och även denna gång á la temat Pirat!

 

Trots otäcka moln som hopade sig på lördagsmorgonen så sprack det upp runt lunchtid och vid ett, då alla minipiraterna tågade in, var det full sol och riktigt varmt. Som ingångslåt sjöng Lars Andersson ”Sjörövarfabbe”, ackompanjerad av musik från ett par högtalare, och efter att barnen gått ett uppvärmningsvarv runt bassängen så blev det stopp på kortsidan vid trampolinen.

 

varvet

   Uppvärmningsvarvet

planka

   Ut påplankan! - skrek piraten

 

Någon hoppade i från trampolinen, nå´n från en plint och se´n plumsade en efter en ner i plurret med eller utan korvar och plattor och fick, efter bästa förmåga, ta sig bort till andra sidan. Alla klarade det, och i yran som följde efteråt så blev det både en ”ballong” och ”karusell”, och naturligtvis den obligatoriska ”skattjakten” där piraten och papegojan lät guldpengar regna ner till havets botten och under de efterföljande fem minuter döks det mer än vad det gjorts sammanlagt under simundervisningens fyra tidigare veckor. Tre stycken lite mer avancerade simmare var med under avslutningen också, och de fick äran att simma, utan korv och platta men, med krans!

 

På avslutningsdagen var det bara sju barn, och under simskoletiden har de varit runt tio. Att det var visst manfall vid avslutningen beror på att vissa av barnen var ”sommargäster” och behövde avsluta simundervisningen nå´n vecka innan. Stor utveckling har skett hos barnen, från att varit lite försiktiga i början på simskolan uppvisade nu samtliga barn stor vattenvana och var mycket komfortabla i vattnet. Detta är naturligtvis till allra största del duktiga simskolefröken Karolinas förtjänst som med tålamod och åter tålamod undervisat de små barnen. Även Cassandra och Dennis skall ha beröm för sin hjälp vid olika märkestagningar i bassängen.

 

Efter dessa rader riktas ett stort tack till alla andra som hjälpt till vid badet i sommar, dvs personalen i kiosken, deltagarna i badsektionen som underhåller och städar, samt kvällsvärdarna som ställer upp vid kvällsöppet. Är nu någon glömd skall även de ha ett tack. Många timmar läggs ned utav ideella krafter, utan dessa timmar hade vi inte haft ett så fint bad och utan ett fint bad hade både simkunnighet och badglädje varit mindre i by och bygd. På söndag den 16 augusti stänger badet, ni som ännu inte bada i bassängen i år har till dess på er. Väl mött i det blå!


Text och bild; Hanna Barck och Jocke Roswall

 

 

 

 

tjystart

 Tjyvstart!

 

pirater

 Piraten, Elsa, Maria, Sonja, simlärarKarolina
 och Lova

 

papegoja

 Tvättäkta pirat och härmpapegoja