smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

Hjärtebarnsloppet 2014

2014-09-16

 

 Så var det då åter dags, det av Gael Joly initierade motionsloppet där intäkterna oavkortat går till hjärtebarnsfonden. Nytt för i år var en kortare variant som utspelade sig på motionsspåret utanför byn precis och det verkar ha varit en lyckad variant, de flesta valde att ställa upp i detta minilopp. 28 st hade bestämt sig för att springa/gå den långa varianten, som till största delen avlöptes på Gårdlösaleden.

 

Hjartebarns04a

 Två kunniga funktionärer

 tog emot anmälningsavgift och

 informerade om loppet

Hjartebarns01a

 Lappen på!

Hjartebarns03a

 Gael försöker peppa

 deltagarna innan avfärd

Ett lätt duggregn svepte in över Smedstorp tvärtemot arrangörens försäkran om uppehåll. Trots detta var redan en stor skara församlad i och kring Smedstorps Ifs klubbhus när jag tillsammans med barn anlände strax efter klockan tio. Hur såg det ut, vad hände, frågorna hopade sig men jag fick strax kontakt med den ansvarige spindeln i nätet, den löpande fransmannen Gael som förhållandevis lugnt visade folk tillrätta. En hop människor hade redan kl 9.30 gett sig av för att promenera leden, de löpande människorna skulle starta kl 10.30.

 

Förväntan, spänning, uppvärmning, de sneglande blickarna, han ser snabb ut, varför gör jag detta, mmm de serverar energybars, tusen ord kan ej beskriva vad som far genom rummet en sådan dag. Väl framme vid inskrivningen får jag reda på att av de 100 inhandlade nummerlapparna är det bara 4 st kvar, ” sen får vi ta fram grisapennan” säger hon, kvinnan i receptionen. Några värmer upp, ute på planen spelar Smedstorps juniorer en fotbollsmatch, det känns nästan som halva byn befinner sig på idrottsplanen idag, mycket kul, vilken gemenskap.

 

Plötsligt är klockan 10.30 och det blev inte mycket uppvärmt i år heller, skönt. Gael håller ett kort men entusiasmerande tal där han manar till försiktighet vid löpningen men också uttrycker sin glädje över uppslutningen. Så går starten och alla far iväg, särskilt en ung man som springer så snabbt att uppe vid riksväg 11 är han redan flera hundra meter före oss andra. Efter att passerat travbanan viker vi nu österut och får den regndrivna blåsten i ansiktet och möter redan här den första från gågänget, nämligen Tina som springer allt vad hon orkar. Uppe vid naturreservatet möter jag nästa ”fotgängare” som också hon löper. Nu är vi inne i skogen och fokus måste läggas på att se vart man sätter fötterna, det är halt och sten och rötter försvårar löpningen. Ut på landsvägen och in i betet, över Sillavadsån och uppför åsen. Just åsarna i reservaten är själva anledningen till att de blev reservat har jag fått förklarat för mig. Någon, vägverket?, ville ta grus till vägbygge ur dem men för att skydda det ganska särskilda åslandskapet gjordes området till reservat.

 

Nu är vi framme vid vindskyddet vid Högalid och även år igen serveras det kaffe, saft och kakor, otroligt uppfriskande, stort tack Sonja och Ida. Vidare igen genom landskapet, över riksväg 11 och västerut in mot samhället Smedstorp igen. Väl framme vid mållinjen står Gael och klockar av en och sen är det lite stretching och prat med medlöparna. Det har lottats ut vinster som skänkts av vänliga människor både från byn och utanför den, korv grillas och en oerhörd välvilja genomströmmar dagen. Så många som ställer upp frivilligt en sån här dag, glädje och gemenskap, det är två ord som ofta far igenom huvudet denna dag. Gael samlar alla och delar ut blommor till snabbaste löparna samt tackar alla, tävlande, sponsorer och frivilliga. Så skiljs vi åt, trötta och glada och ses förhoppningsvis nästa år igen, i hjärtebarnsloppet, Sveriges hjärtligaste lopp.

 

Text Joakim Roswall

Foto Kristina Eriksson

 

 

 

 

 Hjartebarns05a

 Gael börjar bli nervös över att
 nummerlapparna ska ta slut 

 

Hjartebarns06a

 Innan man ger sig ut är det viktigt att ladda
 med choklad och banan 

 

Hjartebarns08a

 Här är det blandat gäng med både löpare
 och vandrare 

 

 Hjartebarns10a

 Vem har varit i Frankrike? Armen upp!
 (strax efter frågade Gael vilka som
  skullespringa långa rundan)

 

 

 

Hjartebarns12a

 Gael Joly. mannen som engagerar sig för hjärtebarnen

Hjartebarns13a

 Klara, färdiga, (nr 61 tjyvstart)

 

Hjartebarns14a

 gå!

 

Hjartebarns16a

 Jodå, visst är han sugen, mannen i röda tröjan, men hinner han?

Hjartebarns15a

 Ida serverar dricka och kladdkaka 

 

Hjartebarns17a

 Han hann!

 

Hjartebarns19a

 Fika i vindskyddet

 

Hjartebarns20a

 61an tar igen tjyvstarten med en rejäl fikapaus.

 Andra har mer bråttom... 

 

Hjartebarns21a

 Vegankladdkaka, och vanlig

Hjartebarns23a

 Systrarna i skogen