smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

Inga vanliga hästsvansar i Salongen!

2014-09-10

 

Med ett glatt leende välkomnas jag av Jeanette som i maj öppnade sin salong, Salongen. Jo, det är samma Jeanette som driver Smedstorp Stall. Flyttlasset gick från Hannas till Smedstorp. Och nu har Jeanette också öppnat sin frisörsalong, i anslutning till anläggningen.

Och vilken salong!

Fjärran från de traditionella klippstugorna som jag tänker på. Ett av gårdens stallar har fått ny fräschör, inredningen är både ny och gammal, här andas exklusiv hästmiljö: vackra golv, smakfulla möbler, läcker fondtapet och en vilsam loungehörna med roliga detaljer. Kristallkronan i taket förgyller stämningen och kastar sina strålar på farmors gamla träbänk som fått en central plats i salongen. Och så klart, det som måste finnas i en frisersalong: tvättställ, frisörstol, spegel, schampo, massor av olika hårprodukter och allsköns klippattiraljer. 

 

Salongen02a

Salongen04a

 Jeanette berättar om verksamhet… 

 På väg till frissan…  

 

Stockholm-Smedstorp-Stockholm-Smedstorp

Jeanette fördelar sina dygnstimmar i rasande tempo. På Mosebacke i Stockholm har hon ännu en salong och där tar hon emot sina kunder, en vecka varje månad. Övrig tid spenderas i Smedstorp, hälften i Salongen och andra halvan med hästarna och i stallen.

Kunder finns det gott om

I Stockholm har Jeanette fyra tider kvar i december, sen är det fullt! Och till Salongen i Smedstorp kommer de trofasta kunderna i strid ström. Jeanette berättar att flera gånger om året kommer en kund från Enköping. Körandes husbil till Salongen, klipper sig och passar på att ta några dagar på Österlen. Och i somras kom en kvinna från Stockholm, med flyg och hyrbil, för att få sin årliga permanent av Jeanette.

Reflexion

Jag tänker. Flyga från Stockholm för att… Köra husbil från Enköping för att… Vad ska man säga? Jo, så är det ju. Jag är min frisör trogen. Det stämmer. Ett slags förtroende. Precis som med tandläkaren. Där shoppar man inte heller runt, tar en fyllning där och en röntgen där, eller hur?

Hårmode som kommer

Permanent? Uppsatt? Rakt? Kort? Färgat? Slingor? Ekologiskt? Långt? Krylligt? Utsläppt? Vad händer i frisyrvärlden, vad är på gång, hur ska vi se ut idag? Jeanette berättar att det finns inga ”måsten”, det är väldigt individuellt vad kunden trivs med. Hårkvalitet och andra förutsättningar får vara med och bestämma riktningen. Men Jeanette har noterat att det långa håret tappar mark. Den lite kortare looken kommer och – frisyrerna är här igen! Och med dagens produkter är det lite enklare för oss att sköta en riktig frisyr.

Varsågod, nästa!

Jag hör klappret av hästhovar utanför dörren. Det är Johanna som kommer ridande längs grusvägen. Hon har veckans sista klippe-tid. Jag stannar kvar en stund och kollar. Ett vackert, ljust lockigt hår ska tvättas och toppas. Dom pratar och pratar. Jag vill inte tjuvlyssna. Jo det vill jag, men det är inte fint. Så jag checkar ut och önskar Salongen och Jeanette lycka till i Smedstorp.

 

Vid pennan: Gun Dymling Faxheden

Fotograf: Kristina Eriksson

 


Salongen09a

 Jeanette i loungen…

 

Jeanette Gullbro Tjeder fick sin utbildning hos den kände hårprofilen Björn Axén. Hon har också arbetat som försteassistent till Peter Hägelstam, som idag driver Axéns verksamheter.

 

 

 

 

 

 

Salongen01a

 Sjangdobelt… 

 

 

Salongen03a

 Ticketack, ticketack, ticketack… 

 

 

Salongen06a

 Jeanette tipsar Johanna om… 

 

 

Salongen08a

 Gammalt möter nytt…