smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

Smedstorpsbadets eldsjälar

2014-06-12


Jag och Kristina möter upp några från badsektionen nere på vårt friluftsbad. Det är fixardags, men det är inte så många som har hittat hit just denna kväll. Idag är det färre än normalt, säger Caroline, men hela maj har det varit ont om frivilliga. Det brukar vara många fler som kommer och hjälper till. Utan den frivilliga kraften tar det mycket längre tid att få allt i ordning inför badsäsongen. I år har vi haft många fler fixarkvällar och än är vi inte i land med allt.

 

 Badet09a  Badet03a  Badet08a

 

Badsektionen är en del av Smedstorps Idrottsförening. Här arbetar sex personer ideellt. Det är Caroline Axelsson, Kerstin Johansson, Per-Åke Edstrand, Niklas Edstrand, Marie-Charlotte Nilsson och Mattias Richter. Hela året har de saker att göra. I januari hade de sitt första möte i år och sedan rullar det på hela året. De ordnas arrendator till kiosken, badvakter/simlärare anställs, material införskaffas samt sköter kontakterna med både Tomelilla Kommun och Smedstorps skola.

 

Det är många timmar som läggs ner på förarbetet innan badet öppnas. Fixardagarna sätts bl.a. ut på Smedstorps hemsida och alla är som sagt välkomna. Ingen hjälp är för liten. Badsäsongen i Smedstorp börjar två veckor före skolavslutningen eftersom skolan hyr badet för sin simundervisning istället för att åka buss till grannkommunerna. Inför det skall bassängen vara tvättad, målad och fylld samt skall vattnet hålla rätt värden inför premiärdoppet. Utöver detta så skall bänkar oljas, ogräs rensas, omklädningsrummen fräschas upp och målas, rutschbanan justeras, plattor läggas, minigolfbanan anläggas, häcken klippas, kiosken städas, förråden rensas, blommor planteras osv. Listan kan göras hur lång som helst. Det finns som sagt alltid något att hitta på.

 

Att Smedstorps skola hyr badet betyder jättemycket för barnen på skolan, säger Ingrid Ahnelöv och Helen Wågström som vi träffar en regnig morgon när första barnen ska hoppa i vattnet. Att det blir en intensiv simundervisning under två veckor gör mycket för framförallt de mindre barnen som skall knäcka simkoden. Man är även på en plats som barnen känner till och man behöver inte åka buss fram och tillbaka och sparar mycket på undervisningstiden. Rörelserna för barnen blir bättre när det är en intensiv träning och det blir mer effektivt säger de båda lärarna. Skolan hyr även badet de två första veckorna på höstterminen så totalt får de fyra veckors intensiv träning per år.

 

Trots att vädret inte är så inbjudande till bad just denna dag hoppar de flesta glatt i och börjar simma. Längd efter längd avverkas och märken tas. Det tränas på att dyka, flyta och de olika simsätten. Tjejerna i klass tre tycker att det är jätteroligt att bada samt att få ta märken. Filippa Olsson har sitt sikte inställt på ett magistermärke i år, säger hon. Det är roligt att se att alla barnen är så engagerade och duktiga.

Det är som sagt badsektionens förtjänst att skolbarnen får denna möjlighet, men utöver att badet skall stå klart för dem så är det en hel del inköp som skall göras inför hela säsongen. Varje år måste man även förnya en hel del leksaker och material som används till simundervisningen. Man hoppas att varje år ger ett överskott så att man sedan kan inhandla nya saker till kommande säsong och Kerstin har på sitt ansvar att sköta bokföringen i sektionen.

 

Man har även valt att ha kvällsöppet några kvällar i veckan och då behövs frivilliga badvärdar som ställer upp. Är ni intresserade av att sitta badvärdar inför kommande år går det bra att anmäla sig för detta redan nu till Caroline i affären. Caroline och Kerstin berättar även att i år har Idrottsföreningen drivit badet i 10 år. Man får numera bidrag från kommunen för att kunna sköta driften för deras räkning. Detta jubileum kommer man fira lite extra den 12 juli då det kommer vara en familjekväll på badet med jippon och picknick. Alla hälsas hjärtligt välkomna. Tidigare på dagen är det även simskoleavslutning.

 

Badvakterna som anställs får dagligen ta vattenprover så att det är rätt klor och pH-värde i vattnet. Ett par gånger i veckan backspolar man även filtren och detta är saker som måste göras för att vattnet skall vara tjänligt. Bassängen dammsugs ungefär varannan dag och i år har man med hjälp av kommunen fått en robotdammsugare som underlättar mycket. Temperaturen i vattnet håller ca 25 grader under hela sommaren och värms upp med hjälp av en luftvärmepump samt solceller.

 

Som sagt så är det mycket arbete bakom att badet skall kunna vara öppet och badsektionen ser gärna att fler frivilliga kommer och hjälper till. Kan man inte nu så kanske man har fler luckor i sin kalender under hösten när badet skall tömmas och städas för denna säsong.

 

Nu hoppas vi att det blir en kanonsommar med underbart väder och möjlighet till mycket bad för både liten och stor. Och vill man inte bada så kan man alltid spela minigolf eller varför inte bara gå inom och köpa en glass och njuta i solen. Jag med så många andra är evigt tacksamma för allt arbete som badsektionen ihop med övriga frivilliga lägger ner årligen för att vi alla skall kunna gå ner och ta ett svalkande dopp i den gassande sommarsolen.

 

Text: Tina Tengvert
Foto: Kristina Eriksson

 

 

 

 

 

Badet01a

 

 

Badet04a

 

 

Simning11a

 

 

Simning01a

 

 

Simning08a

 

 

Simning04a