smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

Klass 6 geocache

2014-05-16

 

Vi i klass sex i Smedstorp är 13 elever som har fått i uppdrag att själva tillverka gömmor till geocaching. För er som inte vet vad det är så finns ett tidigare inlägg här som noggrant beskriver det. Vi ska alltså själva göra egna geocache och gömma dem på olika ställen i Smedstorp. Först bestämde vi vilka platser vi ville göra nya gömmor på och sedan bestämde vi oss för att skriva lite fakta om de platserna. Några i klassen skrev ihop intervjufrågor och ringde sedan till inbitna Smedstorpsbor. De svarade glatt och kunnigt på frågorna och här kommer lite fakta kring de olika platserna.

 

Silverflickan

I Gårdlösa och Smedstorp finns järnåldersfynd som skeppssättningar och domarringar. Det kanske mest intressanta fyndet är en grav från 200-talet med en ung kvinna som fått namnet "Silverflickan". I graven hittades nämligen ett silverspänne med runskrift som hör till nordens äldsta av sitt slag. Graven hittades 1949. Numera finns innehållet från graven på Historiska museet i Stockholm. På platsen där graven fanns finns numera informationsskyltar där man kan läsa om fynden och Silverflickan.

Kräftdammarna

På 70-talet grävdes en damm  vid Tommarps ån. Här satte man  sen ut kräftor. Efter några år så grävde man ytterligare en till damm. Och sen ännu en till. Runt om kräftdammarna är där mycket träd. Utan Tommarpsån hade troligtvis inte kräftdammarna funnits.

Gröneplan

Förr så var Gröneplan bara en stor grusplan. Man hämtade grus där för att bygga husen i Smedstorp. På 40-talet när allt grus var slut så planterade man gräs, växter och träd här. Nu har det helt enkelt blivit en stor grön plan. På somrarna kan man ha midsommar fester här och man brukar även ha majbål här.
Alla kan ha en härlig utestund här. Man kan ta en fika, ta det lugnt och grilla korv eller något annat. Barnen kan springa av sej och leka i backarna. Platsen har utvecklats mycket. Där är nya grillar och bänkar. Var rädd om denna härliga plan som är ”kärnan” till Smedstorp.

Gamla slakteriet

Det finns ett stort gult hus som ligger på Storgatan väldigt nära Leifhandlare, en liten lanthandel i lilla Smedstorp. På 1920-talet så var det här ett slakteri. Hit gick man för att köpa kött. Idag är det en hårsalong där man kan klippa sig. Salongen ägs av en kvinna i 30+ åldern. Salonger har ju alltid ett speciellt namn. Denna salongen heter ”Titt-in”. Det är bra att huset fortfarande används.

Smedstorps  idrottsplats

Smedstorps idrottsplats är liten. Här spelas det fotboll. Klubbstugan går att hyra för fest och kalas.
Smedstorps IF startade 1927. Fram till 1944 har föreningen bara en mindre plats att vara på. Då bestämmer man sig för att köpa 12.500 kvm betesmark. Det tar dock några år innan den nya planen är färdig, och den 20 juli 1952 invigs den. Detta år tas också kvinnlig gymnastik upp på programmet. Från 2004 övertar idrottsföreningen hela driften och ansvaret för badet och idrottsverksamheten idag utgörs av ett seniorlag i fotboll.
Numera ordnar idrottsföreningen en hel del olika aktiviteter. Man har ungdomsverksamhet i skolans gymnastiksal samt fritidsgård på torsdagskvällar i klubbvillan. Det är också idrottsföreningen som ordnar Valborgsbål, Midsommardans och sommarmarknad tillsammans med Frivilliga Brandkåren.


En del av denna fakta kommer också finnas med när man är ute och letar efter sina gömmor, så att fler kan få veta mer om Smedstorp och dess omnejd. Hoppas att ni vågar er ut och leta och hoppas att några av våra gömmor är lite luriga! Det finns gömmor på några av de ovan nämnda platserna och några gömmor har vi inte skrivit om här.

 

Lycka till önskar klass sex på Smedstorpsskola!

 

Text och Foto klass sex

 


 

image-3

 Gröneplan

 

image-5

 Gamla slakteriet

 

image-9

  Smedstorps idrottsplats