smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

Geocaching utmed Gårdlösaleden

2014-04-05

 

Jag och mina barn Cornelia och Casper har varit ute och geocachat utmed Gårdlösaleden. Här finns sju skatter plus en skatt som en avstickare så totalt åtta skatter har vi letat efter under våra skattletardagar. Vi har gått bet på två stycken. Det tar emot att erkänna detta, men vi har inte gett upp. Vi försöker vid ett annat tillfälle igen.

 

För er som nu inte har en aning om vad jag pratar om så är detta en app som man kan ladda ner i sin smartphone. Programmet finns som en gratisversion och en betalversion. Sedan har jag gått in och köpt till ett Premiummedlemskap utöver detta som varar i ett år för att få tillgång till lite mer utöver gratisversionen. Appen heter Geocaching och fungerar som så att personer har gömt skatter i hela världen och sedan via deras gpspositioner så hittar man fram till skatten. Skatten i sig brukar vara en liten plastburk i varierad storlek från micro som är t.ex. en liten filmrulleburk till betydligt större gömmor.

 

skatt En hittad skatt

placering

Skatternas placering

 

I de större gömmorna finns det ibland skatter som man kan få ta med sig om man själv lägger ner något nytt i burken. Har man även tur kan man hitta spårbara objekt, en s.k. Travel Bug. Det har vi hittat vid ett tillfälle och sedan gömde vi den vidare på annan ort. Gemensamt för alla skatter är att det finns en loggbok i som man ska skriva in datum och sin signatur när man hittade skatten. Man trycker även in det i appen och där har man möjlighet att skriva en liten kommentar. I bästa fall finns det en penna, men detta är även bra att ha med sig själv. Oömma kläder kan också vara bra för ibland måste man åla, krypa, klättra, ta sig över vattendrag osv. Men skatterna utmed leden är bra placerade. I alla fall de vi har hittat. Man kan även läsa mer om detta på www.geocaching.com och där kan man även logga in och kolla på var skatter i hela världen finns.  När man har skapat ett konto på deras sida.

 

Vi började att gå upp förbi Silverflickan och ut mot Tunby i vår första etapp. Spänningen var enorm och barnen var exalterade. Vi hittade snabbt våra två första skatter och kunde faktiskt av spåren i den lilla snön som fortfarande låg kvar denna februaridag se att det var fler än vi som var på skattletardag just denna dag. Detta blev även bekräftat när vi läste i loggböckerna. Roligt att det är fler som upptäcker denna fantastiska led, som är förtjusande vacker under alla årstider.

 

Etapp två tog vi när snön hade smält bort och det var lättare att ta sig fram. Denna gång körde vi upp till parkeringen vid Tunby och gick sedan österut och hittade snabbt två skatter. Vädret var fantastiskt och vi bara njöt av det fina vädret. Den tredje som vi höll på att leta efter länge och väl var Geodogens gång. Vi hade vars en telefon men de var inte överens om positionerna. En visade en meter den andra elva så det var svårt att veta var man skulle rikta in sitt sök på, men när till sist telefonerna dog så var det dags att ge upp för denna gång. Mörkret började även att falla så tiden hade bara sprungit iväg. Vi gick åter till bilen och sedan bar det hemåt.

 

Vår sista etapp gjorde vi på vars en cykel i strålande vårsol sista helgen i mars och då började vi med den närmsta skatten som finns placerad ganska så centralt i byn och sedan bar det utåt förbi idrottsplatsen och sedan in i skogen. En skatt finns i närheten av vindskyddet och heter Geodogens vindskydd. Här var det inte bara vi som var på plats. Tusentals myror hade vaknat till liv och det gällde att inte stå stilla. De var överallt och ingenstans. Vi letade länge och väl, men här hade vi samma problem som vid den andra skatten som vi inte hittade. Det är samma person som har gömt skatterna och antingen är personen i fråga en hejare på att gömma eller så är det gpssignalerna som är sisådär på dessa platser. Myrorna var ettriga och vi stod och hoppade på stället i princip för att undvika att få alla dessa kryp innanför kläderna. När vi hade letat länge och väl så sa barnen att nu får det räcka. Myrorna var energiska och barnen ville vidare till nästa skatt. Upp på cykeln igen och så bar det iväg upp till parkeringen igen vid Tunby. Denna gång gick vi västerut in mot leden och ca 700meter in så hittade vi den sista skatten för vår tur. Glada och nöjda började vi cykla hemåt igen, men vi ville så gärna hitta den vid vindskyddet trots alla myror på plats så vi tog en tur dit igen på tillbaka vägen. Tyvärr fick vi känna oss besegrade och lämna myrorna och cyklade ändå trots detta glatt hemåt. Vi har ju till dags datum bara gått bet på två skatter på alla våra skattletardagar.

 

Denna aktivitet har fört oss ut på udda och underbara platser. Vi har varit i Degeberga, Forsakar, Småland, Ystad, Tomelilla, Toarp, Örum, Glimmingehus och på platser vi knappt visste fanns. Listan fylls på hela tiden och roligt är det och jag rekommenderar alla att prova denna fantastiska lek som passar för både liten och stor och varför inte då börja runt Gårdlösaleden. Till sist vill jag skicka en hälsning till de som har hittat de två skatterna vi inte hittade eller till C.Cross som har gömt de två skatterna – snälla ge oss ett tips på vart vi ska leta ;)

 

Text och Foto: Tina Tengvert

 

 

 

 

skattletarteamet

Skattletarteamet, Cornelia Tina och Casper

 

leta

Var ska vi börja leta

 

hittad

En skatt är hittad

 

glad

Så här glad blir man när skatten är hittad

 

hemat

Det börjar mörkna - dags att dra sig hemåt