smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

Bokfika på Smedstorps Bibliotek

2014-03-28

 
I måndags var det bokfika på biblioteket i Smedstorp. Tretton barn i åldrarna sju till tolv år hade samlats för att dela med sig av sina favoritböcker samt få lite fler tips på nya böcker att läsa. Louise Persson som är bibliotekarie på vårt bibliotek hade sällskap av Malin Nilsson från biblioteket i Tomelilla. Det bjöds på saft, bullar och kex och alla barnen var jätteengagerade och satt stilla och lyssnade i en timme om böckernas magiska världar.

 

Malin berättade att hon brukade vara ute och bokprata på skolorna, men att de nu provade på att ha det utanför skoltid på biblioteken istället. Om det var någon som missade detta tillfälle så är nästa bokfika under påsklovet, den 15/4 kl. 14.00, inne på biblioteket Tomelilla. Glöm inte anmäla er.

 

Malin började att berätta om en av hennes absoluta favoriter som fungerar till både stor och liten. Det var böckerna om Nutte Nervös. Nutte är en rädd liten ekorre som aldrig lämnar sitt träd för att han är så otroligt rädd för det mesta som t.ex. mördarbin, baciller, hajar och nässlor. Men fall i fall katastrofen skulle vara framme så har han en första hjälpen väska som han alltid bär med sig tills den dagen han tappar bort den när han flyr från mördarbina. Vad kommer hända med Nutte nu? Kommer han någonsin kunna göra något igen nu när han inte har sin väska?
Det finns två böcker i serien och den andra boken heter Nutte Nervös får en vän och böckerna är skrivna av Mélanie Watt.

 

Sedan fortsätter de i djurtemat. Malin frågar hur många av barnen som har djur hemma och vad de tror att sina djur gör när de är själva hemma. De flesta säger att djuren nog sover, men Malin har en bok om en kanin som säger något helt annat. Här får vi följa kaninen på dess upptåg i lägenheten när den är själv hemma medan familjen har åkt till mormor. Det blir många roliga överraskningar och denna humoristiske berättelse är flerfaldigt belönad och är skriven av Ho Baek Lee.

 

En annan fin bok är Spana på djur av Pernilla Josefsson. Denna bok har fotobilder på de djur som tas upp i boken. Man får lära sig tips på hur man bäst spanar på de olika djuren. Allt från klädsel, vart man skall gömma sig och vilka saker som kan vara bra att ha med sig. I boken finns en tålamodsbarometer för varje djur och Malin berättar även för barnen att fladdermöss är ett mycket bra djur att ha i sin närhet eftersom den varje natt kan äta upp mot 4000 myggor. Hon nämner även för barnen att man kan bygga fladdermusholkar som man kan sätta upp i träden där hemma.

 

Djurintresset och då inte minst intresset för hästar märks av bland barnen som samlats här idag. Böckerna i serierna om Saga och Moses, Vitnos och Sigge verkar vara vällästa av alla och många rekommenderar just dessa böcker för varandra. Böckerna om Saga och Moses är skrivna i versaler som gör att de är extra lättlästa.

 

Louise fortsätter med ett boktips och hennes favoritböcker är böckerna om Harry Potter. Många av barnen har antingen läst eller sett filmerna om denna pojke som fick börja i en trollkarlsskola i 11-årsåldern. I denna serie finns det sju böcker, men de är lite tjockare och vänder sig till de lite äldre barnen.

 

När halva tiden har gått så får de barnen som vill rekommendera en bok chansen. Alexander i klass två är först ut och rekommenderar romanboken om Tintin som är skriven av Alex Irvine. Han tycker att man lever sig in i boken och att man själv känner sig som Tintin efter ett tag.


John i klass fem tipsar om en Mangatecknad bok som heter Bleckmossen. Den är skriven av Oscar Ekman och har sitt ursprung i Kamratposten. Den är väldigt spännande, säger John.


Casper Holmlund i klass två tipsar om en mycket rolig ramsbok som heter Ajja & Bajjas ramsor som är skriven av Elvira Ashby. Här finns ramsor för vardagliga sysslor såsom att byta blöjor, klippa naglarna och att sova t.ex.  


Simone i klass fem tipsar om de spännande böckerna om LasseMajas Detektivbyrå. Hon tycker om dessa böcker för att det hela tiden händer saker. Man vill bara fortsätta att läsa, säger hon.


Olivia i klass fyra fortsätter att tipsa om bra och spännande böcker. Hon nämner Suzanne Mortensens böcker om Clara Dickens detektivbyrå. De finns fler böcker i serien och några av titlarna är Silverskatten och Glassbilen som försvann.
Tilde som också går i klass fyra har även läst en bra deckare. Den heter Rånarna i Ödetorpet som är första delen i Dalslands-deckarna som är skriven av Pia Hagmar.
Cornelia som går i klass fem rekommenderar även hon en spännande bok som heter Barnhemmet skriven av Cecilia Lidbeck.


Under tiden som tipsen avlöser varandra så skickas fikakorgen runt och barnen äter för glatta livet. Medan de tuggar på så avslutar Malin och Louise med ytterligare boktips. Bland annat nämns Mårten Melins böcker. Han har skrivet både om känslor och kärlek men även om vampyrer och magiska saker såsom i boken Liksom helt magiskt. Roliga böcker som t.ex. böckerna om Sune, Palle, Bert, Håkan Bråkan samt Rolf rekommenderas och avslutningsvis läser Malin högt från boken Anden i Glaset av Ewa Christina Johansson och flera av barnen blir väldigt nyfikna på denna bok trots skräcken i boken. Många av dem har inte hört talas om leken Anden i glaset innan och vill lära sig allt om denna lek. Boken reserveras flitigt av alla barnen innan de lämnar biblioteket denna eftermiddag.

 

Barnen går nöjda och belåtna från biblioteket och alla har de lånat nya böcker med sig hem. Det är roligt att se att läslusten finns och att det inte bara är data och tv-spel som gäller. Det är viktigt att öka barnens intresse för böcker och detta är ett trevligt sätt som jag tycker att biblioteket skall fortsätta med.

 

Text: Tina Tengvert
Foto: Kristina Eriksson

 

 

 

 

Bibliotek04a

 

 

Bibliotek07a

 

 

Bibliotek09a

 

 

Bibliotek10a

 

 

Bibliotek11a

 

 

Bibliotek13a