smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

Julen dansas ut i Medborgarhuset.

2014-01-13

 

Nu var det dags att dansa ut julen för i år, trots att jag kan känna att det har varit lite sisådär med julstämningen. För mig i alla fall så hänger mycket med julen ihop med snö och frost och härliga vinterdagar. Men i år tycker jag att det har varit lite för mycket gråmulet väder och regn för att just den där speciella julstämningen skall komma till en. Men det var inget barnen i Medborgarhuset funderade på idag. Det var fullt ös från de att de klev in genom dörren till det att jultomten hade varit på besök en och en halv timme senare.

 

I vanlig ordning spelade Therese och Sture dragspel och Jörgen trummor. Marie som brukar vara vår fantastiska sång och dansledare fick tyvärr stanna hemma och kurera sina barn denna dag, men se det löste sig hur bra som helst. Här var ju massor av både unga som gamla som klämde i och dansade runt granen.

 

Leif Andersson som är en eldsjäl när det gäller julgransplundringen hade ordnat sponsor även för i år. Villa & VVS Österlen sponsrade med pengar till priser till barnen samt gottepåsar från tomten. I vanlig ordning var det Lanthandeln i Smedstorp som arrangerade de fina gottepåsarna på uppdrag från Leif.

 

Dansen kring granen varvades med lekar för barnen. Det var bland annat säckhoppning, hela havet stormar och pennan i flaskan som lektes. I två lag kämpade de mot varandra och det segrande laget vann fina priser.

 

Under tiden som det lektes och dansades så gick Timmie och Simone runt och sålde lotter. De tre ringarna med lotter gick åt som smör i solen. Pengarna som kom in går in på ett särskilt konto för barnaktiviteter och kommer tillbaka till barnen igen. Fika erbjöds också till valfritt belopp. Goda, saftiga lussekatter, pepparkakor, kaffe, te och saft fanns att mumsa på.

 

Precis innan fikapausen var det föräldrarnas tur att ta upp striden i leken och två lag bildades fort. Barnen hejade och hejade på sina föräldrar som kämpade med att balansera en potatis på en sked. Så här på åskådarsidan så får man ju säga att barnen är ju oerhört duktiga på att heja fram sina föräldrar. Det hoppas, studsas, skriks och vrålas och till sist så vinner herrlaget med en knapp marginal.

 

Efter detta var det efterlängtad lottdragning och fina vinster väntades. Nio vinster lottades ut och glädjeropen hördes från olika hörn i lokalen. Efter lottdragningen blev alla barnen som små ljus som satt stilla på golvet och inväntade något efterlängtat. Ja just det Tomten var ju på väg med gottepåsarna. Tystnad och spänning rådde, men när väl tomten hade lämnat så blev det fullt ös igen och det åts godis både på längden och tvären.

 

Tack till alla fantastiska barn som för femte året i rad är med oss här i byn och dansar ut julen. Vi ses om ett år igen!

 

Text: Tina Tengvert

Foto. Kristina Eriksson

 

 

Julgran01

 

Julgran14

 

Julgran17

  Julgran16

 

Julgran13

Julgran03

 

Julgran11