smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Smedstorp Lyser 5/11

2021-10-22

Samling Medborgarhuset kl.17, vi hjälps åt att sätta ut marchaller.

Fika och samkväm i Medborgarhuset kl.18.00.

smedstorplyser20211105

/Byalaget

 

Uppdaterade sidor

2021-10-06

Sidorna Byalaget och Idrotsföreningen

är uppdaterade.

 

ÅRSMÖTE SMEDSTORP.SE!

2021-10-04
Tisdagen den 26 oktober kl 19.00 är det årsmöte i föreningen smedstorp.se i Medborgarhuset.
Kom gärna och tyck till om vad vi ska skriva om på byns fina hemsida. Vi bjuder på fika!
Välkomna önskar styrelsen för Smedstorp.se

 

Café Seniora

2021-10-04

Du som bor i Smedstorp med omnejd är välkommen till Medborgarhuset.

Tisdagen den 19 oktober kl. 13.30-16.00. Vi spelar kort bingo. Kaffe med kakor serveras.

Varmt välkomna!

/Kerstin o Ingrid

 

Music Quiz

2021-09-30

Välkomna till Medborgarhuset i Smedstorp på Karins populära Music Quiz
Fredag den 22/10 18.00
Medtag picknick korg, Quizet startar 19.00, Kostnad:50 kr
Har du någon fråga ring

Karin 070-995 83 89 

Välkomna hälsar Byalaget

 

PUUB

2021-09-30 

Nu är det dags för höstens PUUB:ar på Magasinet (bredvid Leif Handlare). Vi träffas kl 19, följande kvällar:

- Måndag 11 oktober
- Torsdag 4 november
- Tisdag 23 november
- Söndag 12 december (lussevaka)

Ta med egen dricka (öl, vin, läsk, kaffe...) och kom till denna anspråkslösa och familjevänliga tillställning. Precis som tidigare tar vi varje PUUB-kväll ut en värmeavgift om 20 kronor per person, som vi hoppas ska täcka kostnaderna för gasolinköpen. Betalas på plats, kontant eller swish.

PS
Vill du göra det lätt för dig?
Betala 100 kronor för alla höstens PUUB:ar.

 

Biblioteket Ht 2021

2021-09-02

Höstens

program på biblioteket >>>

finns nu på hemsidan.

Första aktiviteten är Lördag 4/9 13-14:30: 

Skrivarverkstad med Mari Bister. (författare till Djurdeckarna och Uppdrag djurräddning) Från 5 år.

 

Cirkelpass för vuxna

2021-08-31 

Cirkelpass för vuxna börjar tisdagen den 14/9 kl. 19-20. Smedstorps Skola Gymnastiksalen. Nya som gamla medlemmar är välkomna.
Smedstorps Gymnastikförening

 

Loppisprylar mottages

2021-08-31 

Torsdagar mellan 18.00-19.00 i Brandstationen: Tar vi emot prylar OBS! HELA OCH RENA. Ej böcker, stoppade möbler, sängar, madrasser och vitvaror.
Smedstorps Kamratförening

/Smedstorps IF

 

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb juli-augusti

2021-08-19

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb juli-augusti

Nr: 35, 152, 253, 198, 27, 197, 173, 19, 144, 143, 212, 93, 283, 191, 229, 153, 295, 73, 297, 63, 55, 269, 140, 84, 290, 54, 7, 66

/Kontrollanten

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

NORRVALLA – NY BUTIK MITT I BYNS HJÄRTA

2013-11-30


Det är söndagförmiddag. Vädret är lite kallt och ruggigt. Tågen kommer och går i Smedstorp och trafiken rullar på genom byn. Jag och Kristina ger oss ut för att besöka byns nya butik utmed Storgatan, nämligen Norrvalla. De stora fönsterna ut mot gatan är inbjudande och vackra och väl inne så möts man av en underbar glöggdoft och pepparkakor.


Catarina & Kent är i butiken bägge två och tar glatt emot oss när vi kommer. De äger gamla elaffären mitt i byn sedan i juni och har stora planer för att utvidga sin verksamhet här. De har även en butik i Ystad sedan tidigare. Det är deras hobby som har lett dem till Smedstorp. Här hittade de en perfekt lokal för sin verksamhet. De tycker att Smedstorp bjuder på en lagom blandning av människor och här finns redan många andra fina verksamheter som alla blir ett bra komplement till varandra.


Kent brinner för motorcyklar, mopeder, elcyklar, segways etc. och på sikt kommer det gamla järnvägshotellet som ligger strax bakom deras butik att bli en verkstad för alla typer av motorcyklar och mopeder. Jag personligen som aldrig överhuvudtaget har kört vare sig moped eller motorcykel försöker ta in så mycket information om dessa underbart vackra maskiner som står framför mig. De olika märkena produceras i Indien och Ryssland och har jämfört med de stora märkena ett lägre pris. De är toppmoderna och drar endast 2dl/milen. Det är ju fantastiskt. Man kan tom få med sidovagn där det finns plats för två passagerare. Båda märkena har kick och elstart och det förstår jag snabbt att det är av högt värde för de insatta. Jag bläddrar i en av de många broschyrerna och hittar en liten rosa scooter i retrostil som jag bara känner direkt att en sån borde man ju nästan ha. För de som känner att en cykel känns mer rätt så erbjuder Kent elcyklar med tvåhjulsdrift och på en laddning kommer man hela 70km. Sätter man dessutom på vinterdäck på en sådan här cykel så tar man sig lätt fram även i snålblåsten under vintern.
Som sagt här finns mycket för motorfantasterna och Kent kan allt om dessa maskiner och svarar gärna på era frågor.


Mitt i Kents motorintresse så har även Catarina funnit plats för sin hobby. Catarina älskar loppisar och auktioner och åker gärna över sundet för att leta efter fler saker till sin butik. Mycket av sakerna är även egna gamla samlingar som det nu har gjorts plats för i butiken. Man kan hitta allt mellan himmel och jord och ett visst djurtema vågar jag nog mig på att säga att det finns. Mycket har djurmotiv och mycket är avbildade djur. Allt så fantastiskt vackert och välbalanserat. Här finns även mycket annat såsom gamla skolplanscher till fantastiska lampor och gamla resväskor. Själv står jag och snurrar på en gammal jordglob och hittar i mitt huvud en mycket bra plats för den i mitt hem. Liksom en helt underbar tavla......ja, här kan man verkligen hitta saker i alla smaker.


Under tiden som vi är här så kommer det två par in för att titta och det första paret hittar precis vad de söker. De köper lite djurfigurer och tallrikar med djurmotiv som skall hamna i deras samling. Andra paret som bor i närheten stannar till av nyfikenhet. De har passerat många gånger men aldrig när det varit öppet och när de nu var på väg hemåt så tog de tillfället i akt.


Lite varstans i butiken hittar man även andra saker såsom nyproducerade kläder i märke Callington. Hade jag haft en liten flicka hade den leopardmönstrade jackan följt med mig hem direkt. De har även import på havssalt, olivtvål samt olivolja från den grekiska ön Kythira. Deras vänner Inger och Göran har en gård där sedan många år tillbaka och producerar dessa underbara produkter. Havssaltet skördas för hand i en undervattensgrotta vid lågvatten och sedan får det ligga i solen och torka. Vilket gör att smaken blir utökad och att innehållet av mineraler är höga. Olivtvålen är även det ett handverk som görs som det gjort sedan flera århundranden tillbaka av de grekiska kvinnorna. Olivoljan säljs i dagsläget enbart i Lanthandeln. Dessutom kan man även köpa produkter från DermOrganic här. Det är organisk hårvård med schampo och styling. De ger en underbar känsla och innehåller ekocertiferad Arganolja.


Öppettiderna fram till jul för butiken i Smedstorp är:

Fredag 13.00-18.00

Lördag 11.00-17.00

Söndag 11.00-16.00 

 

Mer information hittar ni på deras facebookssida som uppdateras hela tiden.Sök på Norrvalla 1 eller klicka på följande länk:

https://www.facebook.com/pages/Norrvalla-1
För de som inte har facebook går det även bra att titta in på deras hemsida www.norrvalla.se


Text Tina Tengvert

Foto Kristina Eriksson

 

 

 norrvalla2 norrvalla7

   Resväskor                                                  och lite kläder hittar man också

 

 

 

 

norrvalla1

 Ny butik mitt i byn

 

norrvalla9

 Catarina & Kent

 

 norrvalla5

 Kent brinner för motorcyklar

 

norrvalla3

 Allt mellan himmel och jord

 

norrvalla8

Samlingen utökas med djurfigurer och tallrikar med djurmotiv

 

norrvalla6 Prydnads tuppar 

 

norrvalla4

 Gamla skolplanscher mm.