smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

spacer

Skynda – långsamt

2013-07-29

 

Det är tid att skynda om ni inte vill missa de fantastiska fotoutställningar, som i sommar visas på Smedstorps gallerier. Men väl anländ till de härliga utställningarna är det lämpligt att ta det lugnt för dessa utställningar kräva långsamt betraktande.

 

mastarmote


På Gyllengården visas två mästerliga naturfotografer, veteranerna; Brutus Östling och Jan - Peter Lahall. Denna utställning "Ögonblick i naturen" väcker inte bara en förundran över mångfalden och variationsrikedomen i djurriket utan också över hur dessa fotografer bär sig åt för att ta så makalösa bilder. "It´s a wonderful world" sjöng Louis Armstrong med sin hesa röst - och då man ser denna utställning är det helt klart att Armstrong hade rätt. Det är en vacker värld vi leva i, och Jan-Peter Lahalls detaljrika spännande landskapsbilder tillsammans med Brutus Östlings fågel- och djurbilder är den verkliga bekräftelsen.

www.gyllengarden.com/galleriet

 

 

 

kenya

Österlens Fotografiska centrum har satsat på en utställning med tre fotografer – Mia Karlsvärd, Leif O Pehrsson och Håkan Gottberger. Bildmakaren Leif O Pehrsson låter oss möta vardagens ting och detaljer. Han fångar mönster, former och färger med en känslig blick . Mia Karlsvärd har inte som Leif O Pehrsson stannat upp för att betrakta omgivningen – tvärtom. Från motorcykeln har ögonblicken i farten blivit till ett färgrikt fotocollage – den fartfyllda stundens bilder.


Bilder från Nigeria, där inbördeskrig härjade 1967-70 det sk Biafrakriget presenteras av Håkan Gottberger. Det är oerhört starka bilder, som berör. Tidlösa porträtt, där varje bild är ett livsöde, en människas berättelse. Bilderna har en närhet, en nakenhet, som ger dem en styrka man inte kan blunda för. "Världens grymmaste djur" stod det på en skylt över en spegel i entrén till ett museum i Göteborg. Resultatet av detta grymma djurs agerande visar Håkan Gottberger. Det är inga krigsbilder, men bilder av vad mänsklig grymhet leder till. Det är fotografier, där den utsatta drabbade människan bemötts och fotograferats av en medmänniska. Det är starkt. 40 år senare fotograferar Håkan Gottberger en annan afrikansk värld – ett massajbröllop där färgprakten, detaljerna och människorna förmedlar livsenergi och glädje. Porträtt fyllda med andra historier. Missa inte detta!

http://gottberger.se/fc-magasinet

 

 


Slutdatum för dessa utställningar är den 4 augusti – så skynda men ge betraktandet tid, och känn stolthet över att det i Smedstorp visas så fina fotoutställningar.

 

Text Moca Odesjö