smedstorp-se-0
smedstorp-se-1
smedstorp-se-2
smedstorp-se-3
smedstorp-se-4
smedstorp-se-5
smedstorp-se-6
smedstorp-se-7
SMEDSTORP
Mittpunkten på Österlen

NYHETSSPALT

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april

2021-03-03

Dragningslistan SIF:s Supporterklubb mars-april 2021

Nr: 228, 54, 289, 117, 97, 81, 285, 123, 140, 300, 93, 284, 115, 34, 149, 209, 127, 10, 295, 268, 43, 206, 5, 275, 55, 171, 223, 32, 231.
/Kontrollanten

 

INSTÄLLT!

2021-04-22
Bibliotekets "Lär känna din by"  föreläsning + exkursion måste dessvärre ställa in pga. av pandemirestriktionerna. Det har varit stort intresse och vi kommer att göra ett nytt försök till hösten. Håll utkik på Tomelilla bibliotekets hemsida.

/Lena Ewald

 

Årsmöte Smedstorps IF

2021-03-18

Smedstorps IF håller årsmöte på Smedstorps Idrottsplats den 27 mars kl 14.00. Årsmötet hålls med coronasäkert avstånd utomhus vid klubbvillan.

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen Smedstorps IF

 

BYALAGET
Årets medlemsavgift

2021-02-25 

Vi tackar alla er som redan betalt och hoppas ni andra kommer att betala. Ert stöd är extra viktigt i år då det ser annorlunda ut.

Årsmötet måste vi senarelägga och vi hoppas kunna genomföra andra aktiviteter så snart det blir möjligt.

Årsavgift för 2021 är fastställd till 200:- per vuxen person. Du betalar din medlemsavgift på BG 5978-3910 eller Swish 123 662 16 84.

Glöm inte att uppge namn!

/Styrelsen

 

Ombyggnad av vattenverk

2020-11-18

Gårdlösaleden leds om under ombyggnad av vattenverket i höst.

Motionsspåroch cykelled kpmmer tillfäligt att stängas av under schaktningsarbeten. 

Mer information här >>> 

 

Se mer av facebooksidan

Smedstorp.se

längst ner på Startsidan >>>

 eller gå till Facebook smedstorp.se 

 

 

Loppispryla mottages

2020-03-02

Smedstorps IF tar tacksamt emot loppisprylar, hela och rena, ej vitvaror, stoppade soffor och däck.
Inlämning torsdagar 18.00 - 19.00 i brandstationen,
eller ring Jörgen 0733-208890

eller Leif Handlare 0414-51117

 

Hittar ni till tågparkeringen?

2014-01-01

Vi vill bara upplysa alla om möjligheten till parkering på torget vid Medborgarhuset för de som ska åka med tåget. Nu har tågtiderna dessutom utökats med tågbuss på natten fredag och lördag. Kolla på Skånetrafiken för närmare info.

 

SIF samlar burkar Och flaskor

2013-07-12

Smedstorps IF samlar in alla sorters öl- och läskburkar och petflaskor, även de man inte får pant för. Dessa får de som förening sedan pengar för. Lämna gärna era burkar på Idrottsplatsen i en påse eller direkt i deras tunna som är avsedd för burkar. Ett enkelt sätt att stödja föreningen och samtidigt bli av med sina burkar. Föreningen deltar även i en tävling där de just nu ligger på plats 21, följ länken för att se hur föreningen ligger till. pantamera.nu/foreningskampen 

Tack på förhand SIF!  

 

 

>>>ARkIvERADE NYHETER

 


BLI MEDLEM

smedstorp.se
Föreningen smedstorp.se bevakar nyheter och aktuella händelser i Smedstorp för publicering på hemsidan. Den som önskar bidra med text eller bild kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlem erhåller emailadress @smedstorp.se
Självklart kan man också bli medlem även om man inte önskar någon emailadress.
Frågor kring medlemsskap kan göras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Medlemsavgift 50 kr/år

Vårat bankgiro är 5301-3454

 

 

Raska fötter springa tripp tripp tripp...

2013-01-14

Söndagen den 13e januari dansades julen ut i Smedstorp och ett millimetertjockt snötäcke hade lagt sig över byn. Inne i medborgarhuset var det varmt, julgransbelysningen lös och de heta elementen vibrerade ikapp med barnbenen som sprang runt, runt, runt. För fjärde året i rad anordnades denna fest av byalaget med Leif Andersson i spetsen. Tack vare sponsorer gick den att genomföra även i år, och de som stod för kalaset var Lillens bilverkstad och Leif handlare, plus en del priser som var skänkta av Färs & Frosta Sparbank och Kärcher.

Dryga trettiotalet barn, med familjer och bekanta, hade samlats för att dansa, fika, leka och tävla.

 

Julgransplundring-6-ms

 

 

Uppe på scenen satt en spelglad trio bestående av Sture Andersson, dragspel, Jörgen Ohlsson, trummor, och sångerskan Marie Andersson som tagit sig ändå från Vollsjö för att lära ut jullekar till den yngre generationen smedstorpsbor. Det var bland annat enebärsbuskar, sju vackra flickor i en ring, små grodor och grisar och en kär jungfru som skulle dansas ut.

Efter en halvtimmes idogt dansande var det dags för tävlingar och Anna-Karin Edstrand hade fullt sjå under hela eftermiddagen med att hålla ihop dansringen och försöka sätta ihop någorlunda jämna tävlingslag.

Under devisen "det viktigaste i livet är inte att segra, utan att kämpa väl", deltog ungarna i tävlingarna "potatis i sked", "servitrisen", "tre personer på en käpp varav två åker baklänges", "vissla med munnen full av kex"...,  kanske anledningen till att de förlorade lagen inte uppvisade några sura miner var att priser fanns åt alla som deltog!

När speltrion behövde paus var det dags för fika och lottdragning, även nu var det imponerande bra priser då flera av vinsterna bestod av minihögtryckstvättar av gul modell, och chokladkartonger!

Lussebullar, sockerkaka och pepparkakor sköljdes ner med kaffe och saft, och se´n var det bara att ställa sig upp igen för ytterligare några lekar innan mannen med det stora vita skägget kom på besök.

Efter tomtens utdelning av godispåsar blev det en något stimmig uppslutning för den avslutande "raket"dansen och efter det yrade de flesta vidare ut på kapprummets snöblaskiga golv för att, med blöta strumpor, krångla på sig vinterkläderna igen och tripp, tripp, trippa hemåt på dans- och tävlingströtta ben.

 

Text Hanna Barck

Foto Kristina Eriksson

 

 

 

 

    Julgransplundring-8-s     Julgransplundring-9-s

 

 

Julgransplundring-10-s

 

 

 

Julgransplundring-1-s

 

 

Julgransplundring-2-s

 

 

Julgransplundring-3-s

 

 

Julgransplundring-4-s

 

 

Julgransplundring-5-s

 

 

Julgransplundring-7-s